Jak zagrać F barre na pierwszym progu? O ile bez problemu i szybko mi wychodziło na kolejnych tak na pierwszym nierealne, brzeczy niemiłosiernie. Próbowałem wskazującym zakryć wszystkie struny na pierwszym i docisnac "fakerem" środkowym by zwiększyć sile i nadal nie mam siły/docisku na pierwszy próg. Nie wyobrazam sobie jak mozna wskazujacym zakryc. Chyba tylko pudzian jakis moze. Jakieś rady? Proboje i zero progresu.
@Tami: ćwicz i nie zrażaj się - przyjdzie z czasem. Ew możesz spróbować innej techniki - zamiast grać poprzeczkę grasz te struny jak w E-dur środkowym, serdecznym i małym, dwie najcieńsze wskazującym a grubą E kciukiem
@MlodyWilk 0.11-0.49 Gretsch 5420t. Ogólnie próbowałem zarówno standardowy F na pierwszej strunie jak i samo zakrywanie tylko pierwszego progu no i nie idzie. Drugi dzień i zero progresu ale próbuje dalej.
@Tami: struny dla Pudziana i ma problem z chwytem barrowym. Śmiechu warte. Pewnie jeszcze akcja strun pół metra( ͡°͜ʖ͡°) Na poważnie to trzeba po prostu ćwiczyć. Patrzeć uważnie jak chwytasz, czy kciuk dobrze podpiera z tyłu i poza paluchami nic jakoś bardziej nie boli. Ostatecznie trzeba ćwiczyć i być cierpliwym. W ciągu jednego dnia to nie przyjdzie
@Tami: nie siłuj się xd przede wszystkim nie dociskaj dłonią tylko ręką. ale też popróbuj z wysokością palca robiącego poprzeczkę. czasami wystarczy przesunąć pół centymetra w dół lub w górę i się ładnie wszystko dociska
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#gitara
Na poważnie to trzeba po prostu ćwiczyć. Patrzeć uważnie jak chwytasz, czy kciuk dobrze podpiera z tyłu i poza paluchami nic jakoś bardziej nie boli. Ostatecznie trzeba ćwiczyć i być cierpliwym. W ciągu jednego dnia to nie przyjdzie