Wpis z mikrobloga

to szukaj jeleni którzy Ci Tyle zapłaca za granicą

@oniee: jeleni ?? Za dobry produkt się płaci.

zatrudnij jakiegoś gimnazjalistę za 5zł/h Albo vietnamczyka/hindusa za 5$. Niech ci coś napisze, jeszcze związane z dogecoinem (pieniędzmi) a potem będzie płacz i zgrzytanie zębów gdy ktoś skrypt zhaczy albo się wysypie i zamiast zysków będą straty i masa wkurzonych ludzi.
  • Odpowiedz
@orangeduke: ale żaden z nich nie zostanie pociągnięty do ewentualnej odpowiedzialności ze względu na brak dokumentacji związanej z projektem (zwłaszcza finansowej - zazwyczaj na czarno robią). Projekty swoje kosztują, ludzie i biura też.
  • Odpowiedz
@snicer: zgodzę się w kilku kwestiach, ale równie dobrze mógłbym za 2500 zatrudnic kogos legalnie, bo mam taka mozliwość, i zrobilby mi w miesiac conajmniej 4 takie projekty ktore potrzebuje, więc nie przesadzajmy z tymi cenami
  • Odpowiedz
@oniee: to szukaj jelenia, który zmieni pracodawcę na miesiąc, bądź poważny. Ci co dobrze pracują robią na własnej DG na faktury VAT ze zleceniodawcami lub biorą sowite pensje - po prostu masz pewność, że nie robią dla 10 zleceniodawców, bo wiesz ile czasu coś konkretnego kosztuje.
  • Odpowiedz
nie przesadzajmy. wietnamczycy i hindusi to zdolni ludzie. gimnazjaliści zresztą też.

@orangeduke: część na pewno tak. Miałem okazję pracować z takimi programistami z Indii za 5$ i za 50$+. Ci za 5$ (rzekome 7 lat doświadczenia w webdevie i programowaniu php) potrafili się wyłożyć na braku uprawnień do zapisu do pliku (chmoda trzeba było zrobić) czy pisać zapytania i wkładać w nie parametry brane bezpośrednio z POST/GET nie sprawdzając ich
  • Odpowiedz
@snicer: wiadomo, biurokracja. z zasady to kosztuje, dlatego z zasady jestem przeciwko. to co podajesz, za godzine to szok, zazwyczaj w programowaniu placi sie za projekt, a nie za godzine. nikt nie będzie placil Twoim pracownikom za godziny obijania się pomiędzy wlaściwą pracą.
  • Odpowiedz