Aktywne Wpisy

hehehhhehe +77
Dobra, w wieku 30 lat wypaliłem się z IT. Nie chce już widzieć na oczy tego syfu i #!$%@?ć na takie #!$%@? tematy co po byle jakiej analizie gówno mnie obchodzą. Co mnie ma obchodzić wynik jakiejś funkcji albo dowieziony sprint - ja #!$%@? jakim przegrywem przez ostatnie 7 lat się było, że człowiek się tym przejmował. Nawet pieniądze mnie nie radują. Czym się zająć? Jakieś pomysły? Jaka odskocznia na kilka lat

kaen89 +492
Nasze dziecko boi się zasnąć... Nie boi się potworów spod łóżka, boi się, że zabraknie mu oddechu... jesteśmy zrozpaczeni.
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
Udaliśmy się z Olafkiem do terapeuty oddechu, okazało się, że musieliśmy zakupić piktoflometr (badający przepływ powietrza z płuc) i urządzenie do wzmacniania mięśni oddechowych.
Musimy zwiększyć powierzchnię wymiany gazowej u Olafka, ponieważ aktualnie boi się zasypiać...
Olaf cierpi na Dystrofię Mięśniową Duchenne’a, jego mięśnie z każdym dniem zanikają. Rok temu w USA wprowadzono
źródło: FB_IMG_1718691313336
Pobierz

Ten temat to jedno wielkie. xD Grupa naukowców podała pewne rozwiązanie jak zwalczyć globalne ocieplenie, które z roku na rok postępuje coraz bardziej. Projekt ten, zanim wejdzie w życie to pewnie miną długie lata, o ile w ogóle wejdzie, bo jego koszty byłyby pewnie spore. Sam jednak pomysł jest dość ciekawy i warty przynajmniej rozważenia. Co na to wykopki? Spisek, NWO, matrix i propagowanie klimatycznego denializmu i porównywanie tego do przymusowych szczepień… Czy wy jesteście normalni? Sam pomysł na pewno nie jest idealny i można go poddać krytyce, ale tutaj mamy po prostu zwykły wylew szuryzmu. Do tego mamy tu zwyczajne podważenie autorytetu naukowego. Rozbija się ono głównie temat szczepień, co jest dosyć głupie z prostego względu. Pandemia pojawiła się dwa lata temu, wywołała spory chaos i nikt nie był na nią przygotowany. Nikt też nie wiedział, z czym mamy do czynienia, a każdy chciał szybkiego rozwiązania, by zakopać temat pod dywan. Temat klimatu na temat jest badany i wałkowany od dobrych kilkudziesięciu lat. Zresztą, jeśli nauka to co? Na czym mamy swoją wiedzę? Na magii i wróżeniu z fusów? Na chłopskim rozumie? Czy może na tak zwanych „niezależnych” źródłach i ruskiej propagandzie? Z drugiej strony dla wszystkich ludzi nieufających nauce proponuje też wyrzucić do kosza wszystkie inne wynalazki, takie jak telefony, samochody, komputery i wynieś się do lasu, gdzie nie ma szczepień, sieci 5g, nwo i wszystkiego, czego tak nie lubicie. Chce też zaznaczyć, że oczywiście nauka też popełnia błędy. Na tym to jednak polega. Na próbowaniu, eksperymentach i porażkach które jednak też pogłębiają naszą wiedzę o wszechświecie i prowadzą do pewnego postępu cywilizacyjnego.
#nauka #filozofia #klimat #bekazwykopkow #bekazpodludzi #technologia
źródło: comment_16570537913tCGbXypGun5sSs02qUK22.jpg
Pobierz