Wpis z mikrobloga

@sister_jude_martin: Albo jak jestes w delegacji w jakims kraju typu Turcja. I od piatku jest jakies kilkudniowe swieto. I musisz sobie wpisac platny: "Waiting time". Na cztery dni. A hotel obok nad morzem kosztuje 90 euro za dwie osoby na cztery dni. I jedziecie sobie z kumplem firmowym autkiem za paliwo z firmowej beczki. Iiiihaaa! (ʘʘ)
  • Odpowiedz
to powinienes miec odruch ctrl+s w kolko, a na pewno x razy przez pare godzin. tak czy psiak brak upsow w czymkolwiek zwiazanym z praca na kompie w powaznej firmie to troche padaka

@hekktik: W wielu nie ma, z różnych względów.

Niemniej każdy komu zależy na tym co robi, to raczej ma już nawyk. Ja mam autosave w firmie wszędzie, a i tak jestem już jak automat z tym ctrl+s. Praktycznie przy
  • Odpowiedz
W wielu nie ma, z różnych względów.

@onpanopticon: w wielu nie ma, a w kazdej powinien byc. jak napisalem - brak upsa, czy backupow na serwerze itd, przciez to padaka i totalny brak wiedzy.
  • Odpowiedz
@onpanopticon: nie no to ze jest roznie to ja wiem, a to ze to padaka to sie zgodzisz sam + umowmy sie, co jak co ale podpiecie upsa pod kompa i do kontaktu to nie jest fizyka kwantowa czy przeorganizowanie sieci firmy
  • Odpowiedz
@hekktik: No nie jest to fizyka kwantowa na pewno, ale w pewnych realiach może sprawiać problemy. Często się wie jak to zrobić, ale wszyscy ci albo zamykają licznik i pracują przy czymś po 16h i śpią w robocie. Potem sytuacja się uspokaja, a trzeba ogarniać sprzęt i pliki wstecz, na to nie ma czasu. Bo "luzy" to robienie 8h. Co pozapisywane i gdzie wie tylko właściciel kompa. Backup może i
  • Odpowiedz