Aktywne Wpisy

annlupin +19
a tak wgl to jakie muzyczki do żubra rano najlepiej
źródło: annlupin6654432
Pobierz
Światłowód nie dla mireczków (╯︵╰,)
Zostaliście kiedyś pominięci w inwestycjach za publiczną kasę?
Pytam, bo z każdej strony otaczają mnie sąsiedzi, którzy właśnie podpisują sobie umowy na swoje darmo doprowadzone kabelki, a ja na to patrzę z bólem d--y 24h/dobę - bo oboje z
Zostaliście kiedyś pominięci w inwestycjach za publiczną kasę?
Pytam, bo z każdej strony otaczają mnie sąsiedzi, którzy właśnie podpisują sobie umowy na swoje darmo doprowadzone kabelki, a ja na to patrzę z bólem d--y 24h/dobę - bo oboje z

#excel #programowanie #vba
źródło: comment_1657011478U6HbGVIwlFZhAr1WivUiZc.jpg
Pobierzlastcodecopy = Worksheets("skanowanekody").Range("A12")
Range(Cells(2, 6), Cells(lastcodecopy + 2, 6)).Select
Możesz spróbować coś takiego:
dim ws as Worksheetset ws
Zatem kod powinien wyglądać tak:
Worksheets("skanowane_kody").Range(Worksheets("skanowane_kody").Cells(2, 7), Worksheets("skanowane_kody").Cells(2, 7)).PasteSpecial ....Wygląda dość paskudnie, dlatego są 2 wyjścia:
a) przypisać arkusz do zmiennej (jak sugerowane wyżej),
@brak_nicku: tez wyczytalem te rozwiazanie po pol dnia czytania, teraz smiga az milo, dziekuje za pomoc :)
Range(Worksheets("skanowanekody").Cells(2, 6), Worksheets("skanowanekody").Cells(lastcodecopy + 2, 6)).Copy
Worksheets("skanowane_kody").Range("G2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues
@Miszcz_Joda: Nie ma za co, to że działa to najważniejsze, ale mogę też udzielić paru wskazówek, które ułatwią życie w przyszłości.
1) W zaprezentowanym (krótkim) kodzie masz sporo magic numbers. "G2", "A12", 2, 6. Teraz przychodzi moment, gdy trzeba dostawić kolumnę z lewej strony, albo wiersz u góry i trzeba przeglądać i poprawiać kod. Przy kilku linijkach to żaden problem, ale gdy