Wpis z mikrobloga

Pamiętacie mój wypadek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.youtube.com/watch?v=pJf35-5JzVo

Dużo dzbanów z prawkiem znalezionym w Ley'sach miało uwagi, że gościa było widać z daleka i że moja reakcja była powolna. Dotychczas uważałem, że są tylko zwyczajnym głupkami, którzy prowadzą auta tylko w NFS i nie mają pojęcia o praktyce. Trzeba przyznać, że prawie wszyscy zamykali swoje skalane miłością usteczka jak przeczytali, że gość mógł skręcać na strzałce do warunkowego skrętu w prawo z pasa, którym jechał. Dopiero bardzo późno można było zauważyć, że jednak jedzie prosto

Nie wiedziałem jednak jakimi idiotami naprawdę są. Jako że będę robił prawko kat. A to chciałem przelecieć trochę pytań egzaminacyjnych. No nie mogłem się na dziwić jak jedno pytanie o znajomej sytuacji mi się trafiło i nie odpowiedziałem na nie źle, bo byłem przewrażliwiony po wypadku xD

Buahahahaha ale mam teraz bekę ze znafców ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#motoryzacja #prawojazdy
cwlmod - Pamiętacie mój wypadek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

https://www.youtube.com/watch?v=pJf35...

źródło: comment_1656883005a0aLjFNm1uV6TwlDvqC6S3.jpg

Pobierz
  • 161
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@VWgolf3: Ja tylko stwierdzam fakty. Pierwszy post w tym wątku całkowicie zaorał wszelkie twoje zarzuty ale jak widać ty dalej nie rozumiesz jak bardzo nie ogarniasz xD
  • Odpowiedz
@cwlmod
Nic nie zaorał, dojeżdżając do skrzyżowania masz obowiązek zachować szczególną ostrożność. Ty wklejasz post o zasadzie ograniczonego zaufania. Drogi człowieku pomijając wszelkie przepisy ruchu drogowego w takiej sytuacji dobry kierowca uniknąłby wypadku. Po pierwsze nie przejechałby na pomarańczowym świetle, a jeśli tak to by uniknął kolizji omijając pojazd który wyjechał z prawej strony.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cwlmod: Czekaj, tak pamiętam, że ty twierdziłeś kiedyś w innym watku, że myślałeś, że tamten gość, z którym się zderzyłeś chciał skręcić na zielonej strzałce warunkowej w prawo. A powiedz mi, jak was tam w warszaffce uczą, na zielonej strzałce się zatrzymuje i dopiero jedzie dalej, czy przejeżdża bez hamowania? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@VWgolf3: Zaorał i to kompletnie

Wkleiłem post o zasadzie ograniczonego zaufania, bo to mi właśnie zarzucałeś. Jak widać ta zasada nie ma tutaj zastosowania według oficjalnych egzaminów. Moze warto przejść sie na kurs? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po pierwsze nie ma światła pomarańczowego.
Po drugie miałem
  • Odpowiedz
  • 0
@chonotukuhwa: Dokładnie tak. Jest to koronny argument ktory orze wszystkich dzbanów tutaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wiem gdzie ty jezdzisz że jak widzisz kogoś jadącego jakby ruszał to podejrzewasz go ze wcale sie nie zatrzymał na serio
  • Odpowiedz
@cwlmod
Nie pamiętam czy zarzucałem ci cokolwiek o zasadzie ograniczonego zaufania bo było to dawno temu więc dziś trudno mi się tego odnieść.
Z tego co pamiętam to zarzucałem ci bardzo kiepską reakcje, a nie brak zastosowania się do zasady ograniczonego zaufania.
Masz prawo przejechać na żółtym gdy wyhamowanie przed sygnalizatorem jest niemożliwe lub gwałtownego hamowania. Tylko, że dało się zastosować do zasady zachowania szczególnej ostrożności chociażby z uwagi na warunki
  • Odpowiedz
  • 0
@VWgolf3: Jeśli późna godzina i puste ulice to dla ciebie złe warunki to ja nie chce pytać co ty robiłeś jak padał śnieg ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tak jak wyzej napisałem, żaden kierowca nie zareagowałby lepiej, bo zwyczajnie nie było na to czasu ¯_(ツ)_/¯

Wklejanie na zagraniczne fora nie wiem co miało byc dać?

To ty probujesz udowodnić, że koń nie jest koniem. Sytuacja z nagrania
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@chonotukuhwa: Dokładnie tak. Jest to koronny argument ktory orze wszystkich dzbanów tutaj. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie wiem gdzie ty jezdzisz że jak widzisz kogoś jadącego jakby ruszał to podejrzewasz go ze wcale sie nie zatrzymał na serio
@cwlmod:
Napisz to ostatnie zdanie jeszcze raz, ale tak, żeby miało jakiś sens xd

No a co do orania. To może co najwyżej orać ciebie, bo
  • Odpowiedz
Tak jak wyzej napisałem, żaden kierowca nie zareagowałby lepiej, bo zwyczajnie nie było na to czasu ¯\(ツ)/¯

@cwlmod: Wrzuciłbym kilka swoich wideo które przeczy twojej teorii, ale nie zrobię tego bo chcę być anonimowy na wykopie.

Wklejanie na zagraniczne fora nie wiem co miało byc
  • Odpowiedz
  • 0
@chonotukuhwa: zaorał ciebie bo gosc jechał jakby ruszał, a mnie nie interesuje czy sie zatrzymał jak byłem 300 metrów od skrzyżowania. W dodatku jakbyś jezdzil samochodem to byś wiedział ze na strzałce się nie zatrzymuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

No i to jest taka rozmowa ze słabymi kierowcami, którzy nie są tego świadomi, ale probuja innych pouczać. Film nie jest nagrany kartoflem i wszystko widać wyraźnie,
  • Odpowiedz
zaorał ciebie bo gosc jechał jakby ruszał, a mnie nie interesuje czy sie zatrzymał jak byłem 300 metrów od skrzyżowania. W dodatku jakbyś jezdzil samochodem to byś wiedział ze na strzałce się nie zatrzymuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@cwlmod: xD Możesz sobie nawet potrącać stare baby co drugie przejście dla pieszych, co nie znaczy że tak się na ogół robi.
No i może 95% kierowców się nie zatrzymuje do 0km/h,
c.....a - > zaorał ciebie bo gosc jechał jakby ruszał, a mnie nie interesuje czy sie ...

źródło: comment_1671693460tUYJBk6Uz7RBZPmsTo3xe2.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Film nie jest nagrany kartoflem i wszystko widać wyraźnie, a ty piszesz głupoty że gosc jechał normalnie xD

@cwlmod: xD xD xD xD
Czyli teraz twierdzisz, że nie jechał normalnie, a jednak wtedy uznałeś inaczej. Kiepska ocena sytuacji xD
No i gdzie ja napisałem, że jechał normalnie? Napisałem dokładnie odwrotnie, że normalnym jego zachowaniem było by zwolnienie, a on tego nie zrobił, czyli zachował się nienormalnie jak na tamto miejsce i okoliczność, że
  • Odpowiedz
Wrzuciłbym kilka swoich wideo które przeczy twojej teorii, ale nie zrobię tego bo chcę być anonimowy na wykopie.

@VWgolf3: Czyli pozbawiasz się jakiegokolwiek autorytetu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opinie innych ludzi niż ci na wykopie i polskim YT, bo ich opinie już znamy.

No znamy. Ci co się ze mna nie zgadzają brylują w małych
  • Odpowiedz
jeśli twierdzisz, że normalne jest przejeżdżanie w ogóle bez zwalniania, to nie dziwię się, że nadal odwalasz fikołka typu: oceniłem dobrze sytuację, zderzyliśmy się xD Jak się w----------z na śliskim chodniku, to też stwierdzisz, że dobrze oceniłeś sytuację? xd

@chonotukuhwa: No cóż, jeśli masz problemy ze wzrokiem i nie potrafisz zintepretować tempa ruchu na 30/60 klatkowym filmiku to ja nic nie poradzę. Ciekawe jak gość miał nie zwalniać skoro jechał na
  • Odpowiedz
Czyli teraz twierdzisz, że nie jechał normalnie, a jednak wtedy uznałeś inaczej. Kiepska ocena sytuacji xD

No i gdzie ja napisałem, że jechał normalnie? Napisałem dokładnie odwrotnie.

@chonotukuhwa: Co?
  • Odpowiedz
Jak widać ogarnięcie sytuacji mam kompletne. Poprawnie zinterpretowałem wszystkie czynniki

@cwlmod: No i właśnie dlatego wszyscy kręcą z ciebie beke, bo tak nie jest, a upierasz się przy tym. Nic nie zinterpretowałeś dobrze, we wszystkim się pomyliłeś, a gość nie wyskoczył nagle, był cały czas w ruchu, co innego jakby nagle ruszył albo nagle zmienił kierunek. Wygląda, że nie potrafisz zinterpretować tempa ruchu na 30/60 klatkowym filmiku nie nagranym kartoflem ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz