Aktywne Wpisy

apeee +606
Daily reminder.
Izrael rozpoczął wojnę, bo Iran pracował nad bronią atomową.
Ten sam izrael posiada ilość głowic, która jest owiana tajemnicą, odmawia podana szczegółów i nigdy nie zgodził się wpuścić niezależnych obserwatorów UN, żeby skontrolowali ten arsenał. Nigdy nie podpisał traktatu o nierozprzestrzenianiu broni jądrowej (NPT).
Ten sam izrael dokonuje właśnie ludobójstwa w Gazie.
Ten sam izrael morduje pracowników UN i organizacji humanitarnych.
Ten sam izrael ma całą stronę Wikipedii poświęconą rezolucjom
Izrael rozpoczął wojnę, bo Iran pracował nad bronią atomową.
Ten sam izrael posiada ilość głowic, która jest owiana tajemnicą, odmawia podana szczegółów i nigdy nie zgodził się wpuścić niezależnych obserwatorów UN, żeby skontrolowali ten arsenał. Nigdy nie podpisał traktatu o nierozprzestrzenianiu broni jądrowej (NPT).
Ten sam izrael dokonuje właśnie ludobójstwa w Gazie.
Ten sam izrael morduje pracowników UN i organizacji humanitarnych.
Ten sam izrael ma całą stronę Wikipedii poświęconą rezolucjom
źródło: _89496007_protest_getty
Pobierz
dran2 +149
Można by pomyśleć że szuranie obniżonym zderzakiem o beton to delikatna sugestia żeby już bardziej na chodnik się nie pchać. Otóż nie.
#warszawa #samochody #stopcham #patologiazmiasta
#warszawa #samochody #stopcham #patologiazmiasta
źródło: temp_file7956521720036476624
Pobierz

- Nie przesadzaj, inni mają gorzej
- Przecież masz dach nad głową i co jeść
- Nie musisz uciekać przed wojną jak Ukraińcy
- Może się zgłosisz do teleturnieju jakiegoś? (pic rel)
Gdzie mam nawet stres na najprostszej rozmowie rekrutacyjnej, a co dopiero przed kamerą xD
Potem się społeczeństwo dziwi, że są ludzie, którzy nic nie mówili na temat swojego stanu, normalnie się uśmiechali, a nagle popełnili magika.
Mi się już odechciało komukolwiek zwierzać i z kimkolwiek rozmawiać na ten temat, bo zaraz pewnie usłyszę, że "nie mam tak źle, bo dzieci w Afryce umierają z głodu". Pozostało mi tylko jedynie pisanie na mirko.
#depresja #samobojstwo
źródło: comment_1656852445NEg20Ro8d722q3BOjum7f7.jpg
Pobierz@PiersKurczaka: przede wszystkim nie bagatelizować moich problemów, bo zawsze się znajdzie ktoś kto ma gorzej jak te słynne głodujące dzieci z Afryki.
Do tego nie udzielać bzdurnych rad typu "wyjdź do ludzi", "idź pobiegać".
Już lepsze byłoby okazanie wsparcia słowami "rozumiem Twoje problemy, faktycznie ciężko masz z nimi. Jak mogę Ci pomóc?"
Odpowiedź "to zależy" nie mówi absolutnie niczego i w niczym nikomu nie pomaga.
Skoro twoja reakcja może być różna, to co ci
Co dalej? Co mu wtedy odpowiesz?
Moja była odpowiadała "nie wiem", ewentualnie "wcale nie rozumiesz".
Ja cię pytam w jaki sposób to zrobisz. Bez urazy, ale ty naprawdę zachowujesz się jak
Komentarz usunięty przez autora
I czym to się różni od "idź pobiegaj"?
If "baba się żali" then "wyrecytuj formułkę pocieszającą i