Aktywne Wpisy
Cosipi +732
szymski1 +51
Dowiedziałem się jak nazywa się taki dziwny fenomen którego ja i niektóre osoby czasami doświadczają podczas zasypiania. Głównie doświadcza się tego w dzieciństwie, ale u mnie również pojawia się teraz chociaż już nie tak często.
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Prawdopodobnie u większości ludzi tego doświadczających, w tym u mnie, objawia się to specyficznym uczuciem występującym podczas gdy leżymy w łóżku w ciemności przez jakiś czas, a całość trwa tylko kilka sekund. Ciężko to komuś opisać, chodzi
Zmieniacie pracę na płatną 3k netto, ale z możliwością rozwoju?
#pracbaza #kiciochpyta
Zmieniacie robotę na nową mniej płatną czy zostajecie w starej?
Praca za mniej ale z rozwojem to imo mit dopóki nie jest to zmiana branży.
Jeżeli jesteś operatorem śmieciarki za 5k a chcesz zostać programista za 3k to wiadomo że lepiej zostać tym programista za 3k bo perspektywa zarabiania więcej jest ogromna.
Jeżeli zmiana opiera się na tym że zamiast zbierać odpady zmieszane zaczniesz jeździć śmieciarka
Z doświadczenia wiem, że siedzenie 8h w biurze gdzie nie ma co robić i udawanie, że coś się robi jest bardziej męczące niż jak jest co do roboty.
Co to za praca za 3k dająca możliwość rozwoju?
Nawet zarobki się zgadzaja
zarabiałem już prawie 6k netto i mogłem siedzieć całymi dniami po 6-7h na wykopie, full remote, więc mogłem robić co chciałem i gdzie chciałem.
Zmieniłem pracę na 2.5k netto ale z perspektywami za rok/dwa/trzy lata na spokojne 10-15k.
@iDrako: Dawno nie słyszałem czegoś podobnego.
Masz do wyboru:
- kursy, doszkalanie się i certyfikaty
- własne projekty
- studia
- zgłębianie wiedzy we własnym zakresie, żeby później błysnąć na rozmowie kwalifikacyjnej o nową prace.
Jeśli twoja firma
-- kursy, doszkalanie się i certyfikaty,
możesz #!$%@?ć do kosza bo zamiast ciebie babka z hru będzie miała gościa z 10 letnim doświadczeniem i wywalone ma w twoje papierki
- własne projekty
jakie znowu własne projekty, to nie IT
- studia
jak każdy
- zgłębianie wiedzy we własnym zakresie, żeby