Aktywne Wpisy
Kolanka +439
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Tyrande +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
@CultedelaRaison: przecież jest cała masa firm które mają jednego klienta przez lata. W jaki sposób takie firmy miałyby przejść na UoP? I zatrudniać pracowników? Co ty w ogóle bredzisz?
W jakim okresie czasu to 80%? Miesiąc? Pół roku? Puknij się w łeb.
@katolabirynt: dlatego, że ten klepacz w Javie może zawsze zastąpić panią z Biedronki, natomiast w drugą stronę niekoniecznie. Jeśli miałbyś kiedykolwiek do czynienia z pracą na stopniu menedżerskim, wiedziałbyś jak bardzo cenna jest wykwalifikowana kadra.
Tu nie chodzi o to
@Glimpse0fTheFuture: xD i to mowi kolels pracujacy w biurze rachunkowym za zgaduje 2-3k max i wklepujacy faktury do kompa xD
tak ty znasz sie na ekonomii :D
to że skończyłeś jakąś gównouczelnie z leśnymi dziadkami którzy bronili dyplomy za prl na ekonomii czy moze jakies finanse i rachunkowosc, to nie znaczy ze masz jakiekolwiek pojecie
Sądząc po twoim nicku to jestem od ciebie o 20 lat młodszy. To naturalne, że człowiek który się rozwija, kształci w pewnym kierunku i jest w trakcie nabywania zawodu (chcę zostać biegłym rewidentem) nie zarabia na początku najwięcej. Fakt, pracowałem w niewielkim biurze rachunkowym przez dwa miesiące, ale teraz jestem na zwolnieniu lekarskim z możliwością jego przedłużenia- choruję na depresję. Zresztą co w tym zabawnego, że 22 latek w
@Glimpse0fTheFuture: Nie wiem czy naturalne, w twoim wieku miałem jakieś 2,5 średniej krajowej.
Jak myślisz, dlaczego dla programistów jest ryczałt 12% i składka zdrowotna 500zl zamiast 9%?
Bo uciec takiej osobie z kraju jest dużo łatwiej, niż całej firmie świadczącej usługi lokalnie ;) Dlatego stwierdzili, że lepsze te 12% z czegoś niż 100 z niczego.
Czy się cieszę? Tak, ale uważam, że każdy powinien mieć takie opodatkowanie a nie tylko osoby, które łatwo mogą zmienić rezydencję podatkowa. Natomiast idąc Twoim tokiem rozumowania, pozbyłbyś
@Michaelo_proteino: nawet pisowcy rządzący to rozumieją, ale ich elektorat nie potrafi tego ogarnąć :D
,,Nie miałeś też skrupułów pójść 2 mc po zatrudnieniu na l4 i jeszcze się dziwisz że szefowa się w-----a."
Co to znaczy, że nie miałem skrupułów? Mój lekarz zgodnie ze swoją wiedzą wystawił mi takie zwolnienie, nie czułem się na siłach, ot co. Tak się po prosty złożyło, że nastąpiło to 2 miesiące po moim zatrudnieniu. A szefowa najwyraźniej
Siłą PiSu jest durny elektorat, natomiast pisowcy sami w sobie są cwani i inteligentni, co więcej pomimo faktu, że ich nienawidzę to bardzo podziwiam, ponieważ wykorzystują perfekcyjnie durnych ludzi by uzyskać cel ;) powiedzą że IT złe i trzeba z nimi walczyć, co się spodoba chołocie, a w tym samym czasie pod stołem laskę robią temu złemu programiście ;)
@Glimpse0fTheFuture: W sumie to jeszcze przed, firmę założyłem na studiach.
@Michaelo_proteino: z tą inteligencją pisowców bym nie przesadzał, jakieś pojedyncze jednostki
@katolabirynt: odpisz na moje wcześniejsze pytania to ci odpowiem ;)
Szefowa zdecydowała się mnie zatrudnić podpisując UoP. Obie strony powinny dotrzymywać umów. To nie tak, że nie chcę pracować, bo gdyby tak było to bym tej umowy z nią nie podpisywał. Korzystam jedynie ze swoich praw biorąc zwolnienie lekarskie. Do mojego psychiatry chodzę już od +- pół roku więc jestem z nim w stałym kontakcie, chodzę do niego raz na miesiąc, piszę z nim internetowo więc dobrze wie o
1500 jest większe niż 935. Człowiek opodatkowany na 17% płaci wyższe podatki niż człowiek opodatkowany na 8,5% ( ͡°
@katolabirynt: naucz się pisać poprawnie po polsku.
Jeżeli już ten 17% płaci wyższe PROCENTOWO podatki.
Wyższe
@Glimpse0fTheFuture: czyli kiedy ci pasuje, to prawa, a kiedy szef napisal ci cos niemilego to wymagasz kultury.
Widzisz mial pelne prawo napisac to co napisal i z niego skorzystal. Wiec z czym masz