Aktywne Wpisy
Kolanka +439
Styczeń 2024: Mick jest wyśmiewany, wszyscy twierdzą, że wykopki mogą sobie co najwyżej pojęczeć, a dopłaty i tak wejdą w życie
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Listopad 2024: tag ma 7,6 k obserwujących, dopłat nie ma, Tomczak podał się do dymisji, Mick jest cytowany jako przykład oddolnej walki z systemem, stanowski chce oddać głos wykopkom na swojej platformie xD
#nieruchomosci
Tyrande +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
@Positano1: Dokładnie, opodatkowanie obydwu form powinno być zbliżone, a nie gigantyczne różnice jakie mamy teraz.
@callver34: to to już nie ma z 10/15 lat.
Prywatnie się chodzi, bo termin na zasrany NFZ masz za 3-6 miesięcy.
W listopadzie miałem skierowanie do laryngologa z dopiskiem pilne, nawet z ciekawości sprawdziłem stronę NFZ i obdzwoniłem jeszcze kilka przychodni (bo na luxmed najszybszy termin miałem po tygodniu) termin na luty najwcześniej - tak wygląda
@Cierniostwor: co za problem, przejdź na b2b i nie jęcz.
Tak na prawdę powinien być podatek pogłówny, a nie żadne j----e procenty.
Każde takie ograniczenia są bez sensu i tylko utrudniają życie wszystkim ludziom a robione są dlatego że kogoś d--a boli że ktoś może mieć
Ja tak mam w 100 % i mam w nosie ze nie jestem „ biznesmenem „ i lata mi to zarabiam w euro i nazywaj mnie jak chcesz .
Nie rozumiem, o co Ci w końcu chodzi z krajami skandynawskimi. Jak mówiłem, tam mobilność społeczna jest największą, najłatwiej jest awansować na drabinie, najłatwiej jest się wybić. Tak mówią dane statystyczne.
Nie proponuję (i nikt z poważnych uczestników debaty publicznej w PL też) podatku 90% dla najbogatszych, zresztą wprowadzenia takich samych stawek/progów jak w bogatszych krajach też nie. Chodzi
@katolabirynt: portal jest spoko, ty coś popsułeś ;)
Abstrahując od tego co jest działalnością a co nie, to nie widzę powodu, by ktoś kogo pracę wycenia klient/rynek na 10k
Co do podatków to może zacznijmy od propozycji OPa: niech ludzie, którzy realnie świadczą stosunek pracy (pracują tylko dla jednej firmy), płacą podatki jak wszyscy a nie uciekają na 5% IP Boxa czy inne tego typu wymysły. Przy tej okazji: nie kłamię, ludzie zarabiający 30k
Poza tym
@katolabirynt: światowe forum ekonomiczne, którego głownym celem jest wprowadzenie idei "nic nie będziesz posiadał i będziesz szczęśliwy" :d tia. porozmawiaj sobie ludźmi z tych wspaniałych krajów skandynawskich. I zobacz jak fajnie mają ambitniejsze jednostki to zrozumiesz ;)