Aktywne Wpisy
Co ta dzisiejsza młodzież ma w głowie to ja nawet nie.
Mama mi właśnie powiedziała, że siostra cioteczna +/- 16 lvl z w miarę dobrego domu bo wujek inżynier wysokich napięć, a ciocia pielęgniarka uciekła z domu i znaleźli ją dopiero po dwóch dniach u koleżanki. Dlaczego uciekła? Bo wujek nie pozwolił jej się zapisać na poledance xD
Poledance w sensie taniec na rurze. Wujek stwierdził, że nie będzie ona kręciła dupą
Mama mi właśnie powiedziała, że siostra cioteczna +/- 16 lvl z w miarę dobrego domu bo wujek inżynier wysokich napięć, a ciocia pielęgniarka uciekła z domu i znaleźli ją dopiero po dwóch dniach u koleżanki. Dlaczego uciekła? Bo wujek nie pozwolił jej się zapisać na poledance xD
Poledance w sensie taniec na rurze. Wujek stwierdził, że nie będzie ona kręciła dupą
gharman +78
W Niemczech panika bo cena kebaba osiagnela 34 zl (8 euro). Partie lewicowe zadaja wprowadzenia limitu ceny na kebab na poziomie 22zl.
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
Brzmi jak the onion? Jednak to prawda.
Tymczasem w Polsce gdzie zarabia sie mniej niz polowe?
- 35 zl to normalna cena za kebab. jak ma sie gastronomianinaczej utrzymac?!?
Polak sie cieszy jak jest drozej, bo to znaczy ze go stac! On jest kuhhh×a kims! Doszedl do czegos! Ma kebaba!
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#kredythipoteczny #nieruchomosci
Szacun.
@dcom: Nawet jeżeli, to pod koniec stałych stópek będzie miał na tyle napompowaną poduszkę finansową, że będzie w stanie dokonać spłaty znacznej części kapitału. Ratki w dół.
@EconomicDisruption: dokładnie tak, prędzej bank będzie pijawką do końca dni "kredyciarza" niż przy pierwszej okazji zabierze mu mieszkanie.
Oczywiście jak
@dcom: Zakładam że jak to przy poduszkach bywa - będzie rosnąć o oprocentowanie obligacji, w które jest włożona.
Znaczy skoro tak piszesz, to chyba nie wiesz. Zupełnie inne czynniki sprawiają, że tam inflacja stale rośnie. Erdogan nawet nie podjął walki.
@EconomicDisruption: czemu tak?
ja bym wrzucał całość na poduszkę - obligacje skarbu państwa indeksowane inflacją i masz 3 lata względnego spokoju
1 rok gdzie masz do zapłaty 8x6k = 48k , 12k więcej niż z chwili brania kredytu ale skoro twierdzisz że jesteś w stanie udźwignąć to
@FrasierCrane: nie mieszkamy w USA, u nas banki nie przejmują nieruchomości tylko biorą bankowy tytuł egzekucyjny (formalność) i wysyłają do komornika. Komornik ewentualnie licytuje nieruchomość.
Więc jeżeli bank będzie miał pewność że nieruchomość zostanie zlicytowana za więcej niż pozostały dług to raczej oporów nie będzie miał. W praktyce - raczej nie będzie (bo jak słusznie
@gruba-ryba: to tak jak z tym rublem co wrócił do poziomu powyżej, którego był przed wojną na Ukrainie xDD
@Kismeth: tak tak, porównuj mieszkania z rublem. Idź i spróbuj kupić mieszkanie po cenie o 25% niższej niż ofertowa, powiedz jak poszło xD
@EconomicDisruption: Jedziesz ze mną do Irlandii jakoś w przyszłym roku?
@Kuzguwu: Branie kredytu przy zerowych stopach jest właśnie doskonałym posunięciem, bo korzysta się z aberracji w postaci niskich stóp. Można nadpłacać kredyt, budować kapitał i tak dalej, dlatego każdy kredyciarz, który dzisiaj narzeka jest ślepym chciwcem.
Ja tą całą sytuację ze stopami wykorzystałem na swoją korzyść, wiedząc, że stopy ruszą do góry, 2 lata temu wziąłem kredyt do firmy obarczony zabezpieczeniem w