Aktywne Wpisy
Mia900 +74
Hej Mireczki, czy jest tu jakiś miły #niebieskipasek chętny do zapoznania? (。◕‿‿◕。)
Lata lecą, samotność doskwiera coraz bardziej, więc spróbuję swojego szczęścia tutaj. To chyba dobry pomysł, bo bardzo chciałabym mieć chłopa wykopka.
Krótko o mnie:
- 28 lvl w tym roku, choć ponoć nie wyglądam na tyle,
- wzrost, ok. 166 cm, brak ulaństwa (staram się zdrowo odżywiać i coś tam ruszać),
- po
Lata lecą, samotność doskwiera coraz bardziej, więc spróbuję swojego szczęścia tutaj. To chyba dobry pomysł, bo bardzo chciałabym mieć chłopa wykopka.
Krótko o mnie:
- 28 lvl w tym roku, choć ponoć nie wyglądam na tyle,
- wzrost, ok. 166 cm, brak ulaństwa (staram się zdrowo odżywiać i coś tam ruszać),
- po
mirko_anonim +31
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Tydzień temu moja dziewczyna miała wieczór panieński swojej przyjaciółki. Przypadkiem (naprawdę - przeglądałem galerię zdjęć, które zrobiłem jej telefonem i trafiłem na materiał video) widziałem urywek filmu jak przyszła panna młoda bawi się przyrodzeniem striptizera męskiego. Dziewczyna wyrwała mi telefon i zaczęła krzyczeć, że przeglądam prywatne materiały. Skonfrontowałem się z nią, a ona powiedziała mi, że owszem w wirze zabawy doszło do takiej sytuacji, ale nic więcej się nie
Tydzień temu moja dziewczyna miała wieczór panieński swojej przyjaciółki. Przypadkiem (naprawdę - przeglądałem galerię zdjęć, które zrobiłem jej telefonem i trafiłem na materiał video) widziałem urywek filmu jak przyszła panna młoda bawi się przyrodzeniem striptizera męskiego. Dziewczyna wyrwała mi telefon i zaczęła krzyczeć, że przeglądam prywatne materiały. Skonfrontowałem się z nią, a ona powiedziała mi, że owszem w wirze zabawy doszło do takiej sytuacji, ale nic więcej się nie
#kredythipoteczny #nieruchomosci
Musiałeś też mieć niezła zdolność już dwa lata temu, że dostałeś taki kredyt, kwik jest kredyciarzy którzy zdolność uzyskali dopiero dzięki zerowym stopom,
A tak po za tym to gratuluję ogarnięcia.
@krabczy: To też po części wina banków. Zdolność kredytowa to zdolność i aktualna stopa procentowa nie powinna w ogóle mieć na tą zdolność wpływu, w końcu zadłużają się na 30 lat i nie raz, nie dwa będą jeszcze perturbację w tą i tamtą stronę, stopa przy udzielaniu kredytów w 2021 na minimach i tak powinna być ustalana lekką ręką pod poziom
Powinna być opcja brania stałych stóp na pełen okres spłaty i tyle. A jak ktoś chce na zmienną, to liczyć zdolność po średnim WIBOR przez ostatnie 15 lat, tj. na chwilę obecną
@EconomicDisruption: I o to chodzi. Mało kto powinien brać kredyt, tak jak mało kto brał kredyt w latach 2000-2010.
Najpierw potrzebna jest do tego mocna waluta jak Euro, nikt ci na gówno-złotówkę nie da stałego procenta.
xD
Tak, najlepiej cofnąć się w rozwoju finansów o 20 lat, po co iść naprzód. Kredyt to zwykły instrument finansowy, powinien być powszechnie dostępny dla każdego. I teraz uwaga: Dla każdego, ale tak, aby były one spłacalne nawet w okresie bessy przy mocnym zaciśnięciu pasa. Za to co zrobiły KNF i
@EconomicDisruption: Dla mało kogo. To wadliwy i ryzykowny instrument. W Polsce powinien bardziej rozwinąć się rynek wynajmu nieruchomości.
@DestroDevil: a to na spokojnie do przeżycia.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@EconomicDisruption: zwykle przy wyższych stopach banki dają lepsze warunki bo z powodu mniejszej ilości chętnych na kredyty schodzą z marży.