@DipHunter: Przy inflacji cena pieniądza rośnie, zyski firm maleją więc akcje są mniej atrakcyjne, ergo spadają. W Turcji, przy zapaści waluty, gospodarki i ograniczeniu zakupu dewiz pakujesz kasę w cokolwiek byle wszystkiego nie stracić. Trochę jak w Rosji gdzie przy każdym kryzysie wymiatało auta z salonów.
@hrabia_ponimirski: no właśnie o to chodzi, jak dla mnie wysoka inflacja to okazja do zakupu akcji po dobrej cenie (na długi termin, ja inwestuje głównie pod dywidendy) natomiast przy gigantycznej inflacji akcje są lepsze niż nic.
@hrabia_ponimirski: wykop: Przy inflacji cena pieniądza rośnie wikipedia: Inflacja (łac. inflatio – ‘nadęcie’)[1] – proces wzrostu przeciętnego poziomu cen w gospodarce[2]. Skutkiem tego procesu jest spadek siły nabywczej pieniądza krajowego.
fajen bo udało się naprawić lapka, laptop 13 lat, wiatraczek głośnio chodził, chrzęścił, zamówiłem nowy, zamontowałem, wymieniłem też pastę na procku na nową i śmiga cichutko, temperaturki fajne, umiem coś
#gielda #bitcoin #kryptowaluty #heheszki #nbp
źródło: comment_1655799140MaOw7P1PMjBF1i7BognCJF.jpg
Pobierzźródło: comment_1655801443Rgemzy2kjwtrn1asMunxeF.jpg
PobierzXD
Tak się mówi. Tani pieniądz = niskie stopy. Drogi pieniądz = wysokie stopy.
wikipedia: Inflacja (łac. inflatio – ‘nadęcie’)[1] – proces wzrostu przeciętnego poziomu cen w gospodarce[2]. Skutkiem tego procesu jest spadek siły nabywczej pieniądza krajowego.
Komentarz usunięty przez autora
Nikt tu inflacji nie neguje. To dwie różne sprawy, acz powiązane.
Komentarz usunięty przez autora