Wpis z mikrobloga

Tamten post usunąłem bo był trochę za szybko pisany i nieczytelny to trochę go zmodyfikowałem.

Masowe wpływy ETH na giełdy z portfela Ftx, chyba Celsjusz i Curve zaczyna się sypać i mamy przez to masowe ruchy na Eth do którego ludzie muszą wyjść poprzez korelacje 1:1 stEth do Eth

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-11/biggest-ether-staking-service-has-a-centralization-problem?utm_campaign=socialflow-organic&utm_content=business&utm_source=twitter&cmpid=socialflow-twitter-business&utm_medium=social#xj4y7vzkg

https://zomaloma.com/largest-ether-staking-service-has-a-centralization-problem/

Podtrzymuje swoją teze o tym że nie doczekamy się upadku Tethera, poraz kolejny problemy ma projekt o którym nikt nie sądził( a przynajmniej większość) że będzie kolosem na glinianych nogach.

Mam obawy co do binance i tego dlaczego nagle wzięli się za ich historie z 2017 i ich prześwietlają, albo do Saylora i Microstrategy bo mam domysły że może on być drugim Lehman Brothers
Ryneczek Lidla zweryfikuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gielda #kryptowaluty #ethereum #tether #inwestycje #inwestujzwykopem #ekonomia
zjadaczszyszek3000 - Tamten post usunąłem bo był trochę za szybko pisany i nieczyteln...

źródło: comment_1654966098j7rolNY9Ahea3d4UF9ldvl.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
@zjadaczszyszek3000: curve nie za bardzo ma jak sie sypac :) moze chodzi Ci o pool stETH-ETH ale tam wszystko dziala jak nalezy. A co do Celsius to bedzie ciekawie :)

Ale zastanawia mnie fud co do Lido - tam tez wszystko dziala jak trzeba a pojawiaja sie jakies dziwne artykuły, ktore cos niby mu zarzucaja ale nie wiadomo co. Grubasy maxuja zysk z shortow i tyle.
  • Odpowiedz
@CryptoShort
No czyli powtarzasz słowa Rafała, to że blackrock ma jakąś chrapke i to że interesują sie nad coinbase może nie znaczyć nic tak naprawde, nonsensem jest również twierdzenie dla mnie że stablecoiny beda jakimś drugim internetem

Tether od x lat miał być dojechany i ciągle coś powstaje na jego temat a dziwnym trafem stoi to jak stało, zobaczymy na jesień co się wydarzy
  • Odpowiedz
@To_The_Moon: stETH bardziej :) bo w przyszlosci wymienisz je na ETH 1:1 a jest tansze niz ETH. Wieczorem sprawdzę o ile :) ale ogolnie jest zwala i pewnie wszystko bedzie leciec dalej
  • Odpowiedz
@CryptoShort: powtarzasz slowa tego naganiacza zaorskiego... nie bedzie ataku na thetera , bo upadek thetera to upadek calego krytpo.. i wtedy jakies inne stabelcony nie beda nikomu potrzebne. Zalosne jest to ze powtarzasz slowa innej osoby niby jakos swoje wnioski :) pomijam juz wogole sens tego
  • Odpowiedz