Wpis z mikrobloga

Kiedyś chciałem gdzieś jechać na stopa, ale to jest dla mnie zbyt stresujące i zawstydzające. Jak się nie ma kasy, to się nie jedzie, takie mam myślenie.

#autostop #podroze #ankieta

Co o tym myślisz?

• Mam podobne odczucia 38.7% (24)
  • Inaczej na to patrzę 56.5% (35)
  • Inna odpowiedź 4.8% (3)

Oddanych głosów: 62

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pozdrawiam z flixbusa do Berlina. Kilka dni pośmigam po Niemczech biletem za 9 euro, a potem wracam stopem do PL ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak chcesz podróżować to to robisz a pieniądze tak naprawdę są wymówką na swoje s----------e ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Czlowiek_i_ludz_zarazem: W zeszłym roku pierwszy raz jechałem stopem w Czarnogórze, bo okazało się, że powrotny autobus będzie (albo i nie) dopiero za 4 godziny, więc stanąłem i po jakiś 20 minutach zatrzymał się kamper jakiś niemców.
Ogólnie spoko, ale dla mnie również - komfort zerowy i nie chciał bym tak podróżować.
  • Odpowiedz
@Czlowiek_i_ludz_zarazem: rozumowanie w stylu nie będę jeździł rowerem bo to dla biedaków, jak nie ma sie ferrari albo porshe to się nie jeździ i nawet nie robi prawka. Chodzi o przygodę na spontanie, sprawdzenie się w warunkach gdzie potrzebne jest ogarnięcie i nauka zarządzania kryzysowego. Tyle pięknych widoków, ciekawych ludzi, spanie w hamaku w pięknych okolicznościach przyrody, poszerzanie horyzontów i ogólna nauka życia, cierpliwości i pokory bo jak to sam
  • Odpowiedz