Jezu, wczoraj ruszyłem dupę i pojechałem rowerem do pracy (20 km w jedną stronę, bo mieszkam na zadupiu przy Piasecznie) i jeden dzień wystarczył, żeby zebrać dobry materiał na rowerowe bingo: -babeczka się we mnie w---------a wjeżdzając do parku na pełnej k----e, na szczęście sunąłem 15 km/h, bo przede mną bieg jakiś psiak -kolarze w jajogniotach, którzy wpychają się na pierwsze miejsce przed światłami. Potem takiego wyprzedzasz i wygląda jakby mu żyłka miała pęknąć xD -parki jadące z naprzeciwka obok siebie, nie zwracające uwagi na to co się dzieje przed nimi -ludzie wyprzedzający te parki na czwartego, przecież się zmieszczą -zero sygnalizowania swoich zamiarów i zjeżdzanie ze ścieżki prosto pod moje koła
Ale i tak jechało się przyjemniej i szybciej niż komunikacją, do tego człowiek od razu rozbudzony z rana, będę jeździł więcej.
Macie do polecenia jakiś niedrogi kask np. z Decathlonu? Jednak przy moim farcie lepiej mieć xD #warszawa #rower
@spejsinwader: jadąc samochodem myśle, że to rowerzyści są najgorszą plaga. Jeżdżę do pracy ostatnio rowerem (3 km, prawie cały ścieżką r) i tylko się potwierdza, że to jest największa plaga na drogach. Nie zlicze ilości chamstwa, bezmyślnej jazdy i po prostu niebezpiecznych manewrów. A i tak najlepsza jest płynna tranzycja chodnik-ulica-sciezka w zależności, co akurat jest wygodniejsze, łamiąc przy tym masę przepisów
Macie do polecenia jakiś niedrogi kask np. z Decathlonu? Jednak przy moim farcie lepiej mieć xD
@spejsinwader: jedź i przymierz. Mi żaden nie podszedł z tych marki decathlon, a ABUS zamówiony w ciemno leży idealnie. Jak coś to Giro z MIPS, Lazer, Rudy, ABUS to znane i raczej porządne marki. Jak już będziesz przymierzał, to wybieraj przewiewne, fajnie jakby miały gąbkę od środka.
@wiecznylowcaumyslow: no generalnie jedyna strategia, która się sprawdza, to jechanie tak jakby każdy inny uczestnik drogi był totalnym debilem xD Najgorzej jedzie się na odcinku od Galerii Mokotów do Ronda Daszynśkiego, na Puławskiej jazda to sama przyjemność.
@spejsinwader: po Warszawie jeździ się słabo bo się zrobił tłok. Dlatego fajnie tam latać wczesnym rankiem. Dziś robiłem trasę spod Piaseczna na Ochotę. Okolice 6 to pusto, Puławska idealnie ale tam zawsze ok. Później wracałem przed 8 to już Cybernetyki dużo ludzi. Trzeba być skupionym bo nie brakuje niedzielnych rowerzystów.
@spejsinwader: to ty chyba nie jechałes nigdy bulwarami. Najgorsze że to najszybsza trasa północ południe xD Przydałaby się jakaś ścieżka wzdłuż wisłostrady czy coś bo tam to non stop ktoś się w-------a na ścieżke nie patrząć xD
@mck14: jeżdżę Puławską a potem przy wyścigach odbijam na mordor, Pole Mokotowskie i dalej przez Filtry i pl. Zawiszy do pracy. Żwirki trochę nie po drodze xD
-babeczka się we mnie w---------a wjeżdzając do parku na pełnej k----e, na szczęście sunąłem 15 km/h, bo przede mną bieg jakiś psiak
-kolarze w jajogniotach, którzy wpychają się na pierwsze miejsce przed światłami. Potem takiego wyprzedzasz i wygląda jakby mu żyłka miała pęknąć xD
-parki jadące z naprzeciwka obok siebie, nie zwracające uwagi na to co się dzieje przed nimi
-ludzie wyprzedzający te parki na czwartego, przecież się zmieszczą
-zero sygnalizowania swoich zamiarów i zjeżdzanie ze ścieżki prosto pod moje koła
Ale i tak jechało się przyjemniej i szybciej niż komunikacją, do tego człowiek od razu rozbudzony z rana, będę jeździł więcej.
Macie do polecenia jakiś niedrogi kask np. z Decathlonu? Jednak przy moim farcie lepiej mieć xD
#warszawa
#rower
@spejsinwader: jedź i przymierz. Mi żaden nie podszedł z tych marki decathlon, a ABUS zamówiony w ciemno leży idealnie. Jak coś to Giro z MIPS, Lazer, Rudy, ABUS to znane i raczej porządne marki. Jak już będziesz przymierzał, to wybieraj przewiewne, fajnie jakby miały gąbkę od środka.
No ale patrząc z dostępnych w Decathlon
O na Puławskiej jest fajna ścieżka, prawda.
@wiecznylowcaumyslow: Szczególnie od Dolnej do Pl. Unii ( ͡° ͜ʖ ͡°)