Aktywne Wpisy

ada_lovelace +3
pokaż mi swoje jądro linuksa to ukaże jakim człowiekiem jesteś
- 6.12.17-amd64 64.3% (18)
- 5.15.104-1-pve 35.7% (10)

Sudice +1
P------e te krosty na mordzie 20 lat już próbowałam już wszystkiego i g---o dalej im bardziej się człowiek stara żeby ich nie było tym gorzej nic tylko zdechnąć tylko
#zalesie
#zalesie
![Perfekcyjny wszechświat. Jakim cudem istniejemy? -[POP Science]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/d43466ea64e0ede8b8c7f3fa1e05a45f1805ab222b976330654ad18e5530df44,q80.jpg)

Widzę tą zmianę w sobie, widzę że jest mnóstwo rzeczy z których korzystałem wcześniej często, a teraz po prostu cena jest niewspółmierna do efektów. Bo p--o w losowym barze w Wawie nie jest warte 17/20zł, c-----y burger z Ubera nie jest warty 40zł, a i o------e mnie maszynką 40zł. Widzę też taką zmianę wśród swoich znajomych, często zamiast do knajpy idziemy na chate albo w plener, nie bo ciepło czy coś, tylko bo drogo. Jeszcze dwa/trzy lata temu tak nie miałem.
Nie wiem, może tylko mi sie wydaje, albo to ja robie się skąpy (╯︵╰,)
#ekonomia #pieniadze #inflacja #oszczedzanie
Komentarz usunięty przez autora
Mocne słowa nazywać kogoś biedakiem samemu będąc utrzymankiem społeczeństwa i quasi landlordem dorabiającym się kosztem innych. Wszystkie lustra w domu całe?
swoją drogą skoro istnieją ludzie, którzy odkładają w całości 500+ to tylko świadczy o tym, że nie tylko nie wyrównuje to żadnych różnic społecznych, ale wręcz je pogłębia. Czyli jest całkowicie zbędne
Dobraiam się bo w domu była straszna bieda, i wiem że ciężką pracą nie 8h i nie od poniedziałku do piątku tylko nie ta dziennie tylko 12/14 a nie raz 16 od poniedziałku do niedzieli, można w życiu dorobić się czegoś więcej niż tylko miski ryżu.
Moim zdaniem to cwaniactwo wychodzi. Oczywiście jest inflacja i to spora, ale to inflacja w ujęciu rocznym a nie k---a 2-miesiecznym. A tymczasem ja widzę wzrosty o 30% od marca. Obok mnie lody gałka 8zl i to
Ceny pochujamy, kebab za 25 zl? Czlowieku, tyle to u mnie kosztuje gofr, a wata cukrowa dla dzieci, czyli z 5g cukru za 10 zl. Przy tym kebab za 25 zl to jak za darmo ( ͡° ͜ʖ ͡°)