Wpis z mikrobloga

@Goronco: około 40% obywateli nie popiera legalnej aborcji, i tyle samo chce wysłać mężczyzn do wojska. W obu przypadkach są to osoby o w większości prawicowych poglądach. Dodatkowo wszelkie ankiety wśród kobiet są zaburzane przez gigantyczną nadwyżkę starych bab nad starymi chłopami. Dane wiekowe są jednak jednoznaczne: wśród młodych ludzi, czyli JEDYNYCH których dotyczyłoby wojsko lub może dotyczyć aborcja, poparcie dla wyboru w obydwu przypadkach jest znacznie większe, i wśród
  • Odpowiedz
@xydeN-: Wychodzi na to, ze teraz z ciężarną kobieta tylko zagranice, żeby tam potwierdzić ciążę, a potem robić badania prenatalne. Ciąża w tajemnicy przed polska służba zdrowia. Bo w Polsce jak w badaniach prenatalnych nie daj Boże wyjdzie, ze jest zagrożenie życia matki albo ciężkie uszkodzenie płodu, to pozamiatane. Na szczęście są normalni lekarze, ale chore jest to, ze trzeba liczyć na ludzkie podejście i empatię lekarza, a nie na
  • Odpowiedz
ODCHOWAŁAM SWOJE DZIECI A NIE TO CO TERAZ TE MŁODE CHCĄ USUWAĆ1!!!1

@Snowdr0p: a tak serio - spotkałeś się dosłownie z taką narracją gdzieś? bo ja chyba nie. Po prostu jest, że to grzech itd. Nie porównują chyba nigdy do siebie, bo jednak spory odsetek kobiet w życiu miał aborcję. W PRL był to zabieg tak samo częsty, jak nie częstszy. Więc albo one same albo bliska osoba pewnie miała,
  • Odpowiedz
@xydeN-: Oho, wojna już nie jest dobrym tematem, znów wychodzi na tapetę z------------a inflacja i drożyzna. Karakan uruchomił przycisk o nazwie "aborcja", odcinek 2137 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@xydeN- j--------e (°° (°° (°° (°° (°° (°° ich już totalnie
  • Odpowiedz
@calka-rekurencyjna:

Ja już się zastanawiam nad wyjazdem i to w tym roku
Urwa mam 21 lat, umowę do czerwca przyszłego roku z możliwością przedłużenia na stałe i zwiększeniem zarobkow w tym roku jeszcze i co?
Mi mimo pitu 0 dla młodych też inflacja zżera kasę
Mam dobre kilkanaście tysięcy odłożone 15k+ a nie dostanę jak tak dalej będzie nawet kredytu na mieszkanie i swoje własne
  • Odpowiedz
niech w końcu w-----ą wystarczająco grup społecznych by coś w tym państwie ruszyło.

@Snowdr0p: w--------e powoduje emigrację, a ta skutkuje wzrostem słupków PiSu. Nic nie ruszy.
  • Odpowiedz