Wpis z mikrobloga

#wolskiowojnie #wolski #ukraina

Przygotowuję kolejny raport z sytuacji na Ukrainie.
Zapewne większość z nas cieszy że RUS dostają właśnie wpiernicz w Sewierodoniecku ale IMHO bardziej zasadnym jest pytanie KTÓREGO NIKT NIE ZADAJE (w mass mediach) jak to się stało że w dobę URK stracili prawie 2/3 miasta mimo tego że ufortyfikowali owe polowo tak jak wcześniej Rubieżne, i dwie brygady (GN i OT) cofały się nagle za rzekę.
Oczywiście sytuacje uratowała rzucona 4 BPanc no i teraz cieszymy się że RUS mają tak 1-2k KIA i WIA :-)
Fajnie, super ale wracając do tego co stało się 3 dni temu to IMHO są dwie możliwości:
(moje luźne przypuszczenia)
- morale w GN i OT tak siadło że zaczęli się w panice wycofywać
- znów doszło do dziwnego przypadku kiedy żołnierze dostali rozkazy które były inne niż mieli dostać
Szklana do połowy pełna jest też szklaną do połowy pustą.

Droga Bahmut - Sewierodonieck dalej nie zdobyta przez Rosjan.
Mam też potwierdzenie że 2 tygodnie temu UKR zaczęli niektóre jednostki rotować, wyszło to dopiero na dniach. Niektóre jakoby są wycofywane do odtworzenia na zachodzie kraju (do potwierdzenia).

Ma ktoś mem z moim cyklem oceny działań? Muszę sobie zapisać do odcinka na YT.
wolskiowojnie - #wolskiowojnie #wolski #ukraina 

Przygotowuję kolejny raport z syt...

źródło: comment_1654412460LAaXRJwcdk7zRBTM32Yzi2.jpg

Pobierz
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

wolski odkrywa że połowa ludzi tutaj uchodzi za super ekspertów i będzie się z nim kłócić do upadłego i czepiać o absolutnie wszystko xd
  • Odpowiedz
a czemu stosujesz czas przeszły? ja sie dalej śmieję z tego. I dla dobra tego kraju nie będę medialnie karmić raka pt "ANW" niech zdycha cichuteńko.

@wolskiowojnie: z takim podejściem wśród osób opiniotwórczych nigdzie nie dojdziemy w tym kraju. Jeżeli uważasz, że ANW to rak to tym bardziej powinieneś się spotkać z Bartosiakiem i porozmawiać o tym i przekonać do tego ludzi. Jeżeli każdy się będzie bał wyjść z Bartosiakiem
  • Odpowiedz
@wolskiowojnie cześć! Fajnie, że pojawiłeś się na wykopie i mam nadzieję, że się nie zniechęcisz jak już lokalni idioci zaczną wylewać na Ciebie pomyje. Od siebie mogę polecić zapoznanie się z raportami użytkowników
@JanLaguna i @Aryo bo chłopaki robią niesamowitą robotę, choć ten pierwszy mam wrażenie, że jest czasem za bardzo pesymistyczny. Pozdrawiam
  • Odpowiedz
Wolski ty lepiej nie fikaj z tymi czołgami i rakietami bo ci zrobimy z chłopakami ze S&F taki piwot na miękkie podbrzusze że se połamiesz te pingle o balustrade
  • Odpowiedz
co do zasady zmechem i czołgami wychodzi się spod ognia art. manewrem - jasne, tutaj masz rację, ale ten rządek w rzece wygląda kuriozalnie - wbrew instrukcjom forsowania przepraw wodnych, wbrew logice co do tego który brzeg był czyj itp.

Ale faktycznie cała kompania wozów utopiona w rządku jest spektakularna.

@wolskiowojnie: Bo wy się nic nie znacie na technice rosyjskiej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Przecież oni chcieli zbudować most
  • Odpowiedz
usuń konto. Kiedyś pana szanowałem, bo jakąś wiedzę pan masz, ale ta potrzeba atencji, częste kasowanie wpisów z błędami, blokowanie ludzi z innym zdaniem, proszenie się o udostępnianie wpisów, zmienianie zdania co chwila itp itd sprawia, że słabo pan wypada jako ekspert

@uziel:

częste kasowanie wpisów z
  • Odpowiedz