Przygotowuję kolejny raport z sytuacji na Ukrainie. Zapewne większość z nas cieszy że RUS dostają właśnie wpiernicz w Sewierodoniecku ale IMHO bardziej zasadnym jest pytanie KTÓREGO NIKT NIE ZADAJE (w mass mediach) jak to się stało że w dobę URK stracili prawie 2/3 miasta mimo tego że ufortyfikowali owe polowo tak jak wcześniej Rubieżne, i dwie brygady (GN i OT) cofały się nagle za rzekę. Oczywiście sytuacje uratowała rzucona 4 BPanc no i teraz cieszymy się że RUS mają tak 1-2k KIA i WIA :-) Fajnie, super ale wracając do tego co stało się 3 dni temu to IMHO są dwie możliwości: (moje luźne przypuszczenia) - morale w GN i OT tak siadło że zaczęli się w panice wycofywać - znów doszło do dziwnego przypadku kiedy żołnierze dostali rozkazy które były inne niż mieli dostać Szklana do połowy pełna jest też szklaną do połowy pustą.
Droga Bahmut - Sewierodonieck dalej nie zdobyta przez Rosjan. Mam też potwierdzenie że 2 tygodnie temu UKR zaczęli niektóre jednostki rotować, wyszło to dopiero na dniach. Niektóre jakoby są wycofywane do odtworzenia na zachodzie kraju (do potwierdzenia).
Ma ktoś mem z moim cyklem oceny działań? Muszę sobie zapisać do odcinka na YT.
@wolskiowojnie: Ja bym proponował jakaś weryfikacje, skąd my wykopowicze mamy mieć pewność ze jesteś wolskim o wojnie a nie jakimś Bartosiakiem który zrobił pivot na mikroblog i podszywa się pod Wolskiego w ramach drabiny eskalacyjnej
@piorun_burzowy_niskonapieciowy: no właśnie @wolskiowojnie czy mógłbyś na dole wpisów /twittów dodawać rozszerzenie skrótów dla laików takich jak ja? Oczywiście jeśli Ci się chce. Pozdrawiam
a czemu stosujesz czas przeszły? ja sie dalej śmieję z tego. I dla dobra tego kraju nie będę medialnie karmić raka pt "ANW" niech zdycha cichuteńko.
@wolskiowojnie: z takim podejściem wśród osób opiniotwórczych nigdzie nie dojdziemy w tym kraju. Jeżeli uważasz, że ANW to rak to tym bardziej powinieneś się spotkać z Bartosiakiem i porozmawiać o tym i przekonać do tego ludzi. Jeżeli każdy się będzie bał wyjść z Bartosiakiem
@wolskiowojnie cześć! Fajnie, że pojawiłeś się na wykopie i mam nadzieję, że się nie zniechęcisz jak już lokalni idioci zaczną wylewać na Ciebie pomyje. Od siebie mogę polecić zapoznanie się z raportami użytkowników @JanLaguna i @Aryo bo chłopaki robią niesamowitą robotę, choć ten pierwszy mam wrażenie, że jest czasem za bardzo pesymistyczny. Pozdrawiam
Wolski ty lepiej nie fikaj z tymi czołgami i rakietami bo ci zrobimy z chłopakami ze S&F taki piwot na miękkie podbrzusze że se połamiesz te pingle o balustrade
co do zasady zmechem i czołgami wychodzi się spod ognia art. manewrem - jasne, tutaj masz rację, ale ten rządek w rzece wygląda kuriozalnie - wbrew instrukcjom forsowania przepraw wodnych, wbrew logice co do tego który brzeg był czyj itp.
Ale faktycznie cała kompania wozów utopiona w rządku jest spektakularna.
@wolskiowojnie: Bo wy się nic nie znacie na technice rosyjskiej ( ͡°ʖ̯͡°)
@wolskiowojnie: Witaj Jarku, swego czasu w internecie był świetny cykl Twoich artykułów o pancerzach dzisiejszych MBT, (pancerz-czyli-czy-czolg-zawsze-wybucha-po-trafieniu) można to jeszcze gdzieś znaleźć?
usuń konto. Kiedyś pana szanowałem, bo jakąś wiedzę pan masz, ale ta potrzeba atencji, częste kasowanie wpisów z błędami, blokowanie ludzi z innym zdaniem, proszenie się o udostępnianie wpisów, zmienianie zdania co chwila itp itd sprawia, że słabo pan wypada jako ekspert
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Przygotowuję kolejny raport z sytuacji na Ukrainie.
Zapewne większość z nas cieszy że RUS dostają właśnie wpiernicz w Sewierodoniecku ale IMHO bardziej zasadnym jest pytanie KTÓREGO NIKT NIE ZADAJE (w mass mediach) jak to się stało że w dobę URK stracili prawie 2/3 miasta mimo tego że ufortyfikowali owe polowo tak jak wcześniej Rubieżne, i dwie brygady (GN i OT) cofały się nagle za rzekę.
Oczywiście sytuacje uratowała rzucona 4 BPanc no i teraz cieszymy się że RUS mają tak 1-2k KIA i WIA :-)
Fajnie, super ale wracając do tego co stało się 3 dni temu to IMHO są dwie możliwości:
(moje luźne przypuszczenia)
- morale w GN i OT tak siadło że zaczęli się w panice wycofywać
- znów doszło do dziwnego przypadku kiedy żołnierze dostali rozkazy które były inne niż mieli dostać
Szklana do połowy pełna jest też szklaną do połowy pustą.
Droga Bahmut - Sewierodonieck dalej nie zdobyta przez Rosjan.
Mam też potwierdzenie że 2 tygodnie temu UKR zaczęli niektóre jednostki rotować, wyszło to dopiero na dniach. Niektóre jakoby są wycofywane do odtworzenia na zachodzie kraju (do potwierdzenia).
Ma ktoś mem z moim cyklem oceny działań? Muszę sobie zapisać do odcinka na YT.
Pozdrawiam
@wolskiowojnie: z takim podejściem wśród osób opiniotwórczych nigdzie nie dojdziemy w tym kraju. Jeżeli uważasz, że ANW to rak to tym bardziej powinieneś się spotkać z Bartosiakiem i porozmawiać o tym i przekonać do tego ludzi. Jeżeli każdy się będzie bał wyjść z Bartosiakiem
Komentarz usunięty przez autora
@JanLaguna i @Aryo bo chłopaki robią niesamowitą robotę, choć ten pierwszy mam wrażenie, że jest czasem za bardzo pesymistyczny. Pozdrawiam
@wolskiowojnie: fajnie byłoby tłumaczyć te skróty GN OT, KIA, WIA
@wolskiowojnie: Bo wy się nic nie znacie na technice rosyjskiej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przecież oni chcieli zbudować most
@SmoQ89: Killed/Wounded In Action
zabici/ranni
@uziel: