Wpis z mikrobloga

@ThorPL:
Jak jeździłem z czujnikiem na klacie to zdarzały się szpilki w okolice 200 ale tak większość czasu oscyluje właśnie w okolicy 160 gdy jadę umiarkowanie te 25-30 km/h, z wyższym tętnem przy stromych lub długich górkach.

Może i ten wzór ma sens dla "typowego" człowieka o "typowej" wadze i "typowym" wieku a im dalej od średniej tym większe bzdury wychodzą. Najpewniej właśnie przez to, że ważę sporo (obecnie 134
  • Odpowiedz
@fuji: nie przejmuj się aż tak tętnem, pomiar z zegarka jest niedokładny a i samo tętno to sprawa mocno indywidualna, jak nie umierasz w trakcie biegu to znaczy że nie jest źle.
  • Odpowiedz
gdzie tak pięknie Mireczq?

@321_654: W najlepszej i najbardziej zielonej dzielnicy Krakowa, czyli oczywiście Nowej Hucie ( ͡º ͜ʖ͡º) a dokładnie to park na os. Złoty Wiek
  • Odpowiedz
ile taki zegarek kosztuje?

@pomidorki_koktajlowe: 3 lata temu dałem za niego jakieś 14k dolarów tajwańskich ( ͡º ͜ʖ͡º) czyli na PLN-y po dzisiejszym kursie to jakieś 2k. A ile w Polsce kosztuje, to nie wiem, pewnie drożej, bo VAT 23% (na Tajwanie jest tylko 5% VAT)
  • Odpowiedz
jakie dystanse wykrecasz, od jak dawna biegasz?

@blisko_kebab: Od jakichś 3 lat, przeciętnie tak z dwa razy w tygodniu, 5k. Rok temu zacząłem trochę ćwiczyć pod 11k, bo zapisałem się na pierwszy ćwierćmaraton, to mi odwołali przez wirusa (°°

Jak napisałem wyżej, jestem Januszem biegania, ale patrząc na to, że przez 29 lat swojego życia w ogóle się nie ruszałem
  • Odpowiedz