Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +25
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Eksploracja wzdłuż rzek i odkrywanie zapomnianych linii kolejowych to jedne z moich ulubionych typów wycieczek, więc trasa z połączeniem obu tych tematów musiała być wystrzałowa 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ Główny punkt przedzieranie się wzdłuż Narwi od Zegrza, do Orzechowa, czyli do dawnego mostu linii kolejowej Legionowo-Nasielsk. Linia ta niepodziałania zbyt długo, bo chyba tylko pół roku, otwarta w 1939roku, a we wrześniu most wysadzony przez polskie wojsko w ramach działań zabezpieczających przed naporem szkopów (obecnie na filarach dawnego mostu poprowadzony jest rurociąg).
Pierwsza część nadnarwiańskiego odcinka to sporo pomostów, plaż, starych i nowych portów w Jachrance i ścieżki wzdłuż hoteli, domków, ośrodków (o dziwo wszystko przejezdne, nikt sobie na szczęście żadnej bramy nie postawił przy rzece) Drugi odcinek po przekroczeniu DW632 to mega przyjemne i malownicze łąki wzdłuż rzeki.
Od Narwi odbiłem ładnym wąwozem i dalej do Nasielska trzymałem się śladu dawnego nasypu kolejowego, linia padła dawno, więc pozostałości po niej za dużo już nie ma, a jak już znalazł się jakiś wiadukt, to fest zarośnięty. A na dokładkę do ciekawej trasy objechałem m.in. Rezerwat Przyrody Zegrze.
Na głównej fotce próg wodny na Narwi i Zapora Dębe w tle.
#kwadraty
Max square: 50x50
Max cluster: 4157 (+8)
Total tiles: 10465 (+2)
#rowerowyrownik #gravel #100km
Skrypt | Statystyki
@SnikerS89: ten rurociąg to Przyjaźń, tak swoją drogą