"Sterylizując jednego kota możesz zaoszczędzić cierpienia dziesiątkom innych". Szkoda, że ludzie (i to nawet nie wszyscy) potrafią dojść do tego wniosku jedynie, jeśli chodzi o zwierzęta domowe. Do innych zwierząt w tym ludzi również można to stwierdzenie zastosować. #antynatalizm #efilizm #zwierzeta #psy #koty #zwierzaczki
@Zerero: Możnaby zrobić takie samo z ludźmi, i powklejać tam zdjęcia nieletnich ofiar morderstw, wypadków itp. odzew pro-natali mógłby być ciekawy ( ͡°͜ʖ͡°)
@Zerero: zwierzęta zdychają a nie że "zmarł" ( ͡°͜ʖ͡°)
Swoją drogą dodalbym do listy jeszcze bardzo ścisły dostęp do możliwości posiadania zwierzaka. Jak na prawo jazdy i samochód. Nie można tak poprostu kupić auta i jeździć. Musi być zarejestrowane ¯\_(ツ)_/¯
Niestety, zbyt dużo idiotów kupuje psy i koty, bo moda, dziecko sie uparło, badz 30 urodziny wybiły ( ͡°͜ʖ͡°
1) Daj znać gdy odsetek ludzi zagłodzonych, utopionych i rozszarpanych przez psy zbliży się do analogicznego odsetka dla kotów 2) Warunki życiowe przeciętnego nowonarodzonego kota i nie są porównywalne do warunków nowonarodzonego człowieka. 3) Życie kota nie ma takiej samej wartości co życie ludzkie - trochę smutne jest traktowanie ludzi jak zwierzęta
@Zerero: Argument inwalida z tą sterylizacja. Od lat mam zwierzęta domowe ani jednego nie sterylizowałem. Nie zachowywały się gorzej, nie rozmnożyły się bez mojej wiedzy ani nie przysporzyło im to chorób.
Bo #!$%@? w przeciwieństwie do was i waszego #!$%@? 24/7 wiem gdzie były moje zwierzęta i co robiły. Wiem jak się zachowają bo je wychowywałem.
Ale róbcie co chcecie. Ja zwierząt domowych nie sterylizuje od 20 lat. Bo po prostu są ze mną jako towarzysze. A nie kolejne
@GajuPrzegryw argument inwalida to jest Twój dowód anegdotyczny że Ty nie wysterylizowałeś i nic się nie stało. Ropomacicze i hormonozależne nowotwory, mówi to Panu coś? Ja kastruje po to, żeby potem mojej suczki nie narażać na zagrożenie życia i tyle ¯_(ツ)_/¯
@chixi: ropomacicze to nie wymiana tarcz hamulcowych, żeby brać ją jako pewnik i kwestię czasu. A w razie gdyby to jak ktoś nie ma psa w dupie to zauważy mnogość objawów albo wyjdzie na kontrolnym
A nowotwory się wymieniają zależnie od tego czy hormony masz czy masz ich nie masz - lista nowotworów jest szeroka, każdy znajdzie coś dla siebie.
Jakby świat był czarno biały to by życie było proste
Chodzę spać o 22 i budzę się o 6;30, wiecznie zmęczona, nie mogę się dobudzić czuję się jakbym nie spała całe życie. O co chodzi? Biorę melatoninę, badania mam wszystkie ideolo to czemu jak człowiek cywilizowany nie mogę obudzić się wypoczęta
Szkoda, że ludzie (i to nawet nie wszyscy) potrafią dojść do tego wniosku jedynie, jeśli chodzi o zwierzęta domowe.
Do innych zwierząt w tym ludzi również można to stwierdzenie zastosować.
#antynatalizm #efilizm #zwierzeta #psy #koty #zwierzaczki
Możnaby zrobić takie samo z ludźmi, i powklejać tam zdjęcia nieletnich ofiar morderstw, wypadków itp. odzew pro-natali mógłby być ciekawy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Swoją drogą dodalbym do listy jeszcze bardzo ścisły dostęp do możliwości posiadania zwierzaka. Jak na prawo jazdy i samochód.
Nie można tak poprostu kupić auta i jeździć. Musi być zarejestrowane ¯\_(ツ)_/¯
Niestety, zbyt dużo idiotów kupuje psy i koty, bo moda, dziecko sie uparło, badz 30 urodziny wybiły ( ͡° ͜ʖ ͡°
1) Daj znać gdy odsetek ludzi zagłodzonych, utopionych i rozszarpanych przez psy zbliży się do analogicznego odsetka dla kotów
2) Warunki życiowe przeciętnego nowonarodzonego kota i nie są porównywalne do warunków nowonarodzonego człowieka.
3) Życie kota nie ma takiej samej wartości co życie ludzkie - trochę smutne jest traktowanie ludzi jak zwierzęta
Bo #!$%@? w przeciwieństwie do was i waszego #!$%@? 24/7 wiem gdzie były moje zwierzęta i co robiły. Wiem jak się zachowają bo je wychowywałem.
Ale róbcie co chcecie. Ja zwierząt domowych nie sterylizuje od 20 lat. Bo po prostu są ze mną jako towarzysze. A nie kolejne
Zwierzęta się usypia jak cierpią.
A człowiek hoho, pan Jezus lubi jak cię boli
A nowotwory się wymieniają zależnie od tego czy hormony masz czy masz ich nie masz - lista nowotworów jest szeroka, każdy znajdzie coś dla siebie.
Jakby świat był czarno biały to by życie było proste