Wpis z mikrobloga

Wyjechalibyscie na stałe do USA w wieku 23 lat w pełni legalnie jakbyście mieli taką szanse na dzień dzisiejszy?
#emigracja #usa
  • 156
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HASSAN_: Po 5 latach obywatelstwo i potem mozesz mieszkac zarowno w europie(oprocz bratniej Wielkiej Brytanii) a takze w USA.Mysle ze warto poznac inny kraj w wieku gdy jeszcze nie bedzie trzeba intensywnie korzystac z opieki zdrowotnej.
Nie musisz wyjechac dzis i wrocic dopiero za 5 lat.Musisz spedzic co najmniej pol roku w USA,mozesz przyjezdzac do Polski na dluzsze wakacje albo do innych europejskich krajow.Raz nadane obywatelstwo zostaje na cale zycie
  • Odpowiedz
@SpaceMonkey: Szwajcaria to kraj narodowy,tamtejsza ludnosc jest przeciwna imigracji,nie sa zlowrodzy po prostu chcieli by utrzymac tozsamosc narodowa.W USA jest miks wszystkich,kazdy przyjechal z innego kraju albo jego rodzice przyjechali
  • Odpowiedz
@HASSAN_: wyjechać do USA tylko dla tego że to USA to bym nie emigrował, gdybym dostał tam dobrą ofertę pracy to już bardziej, ale szczerze, wolę chyba UE.
Ciotka mojej żony strasznie chce nas ściągnąć do siebie do NY, jej dzieci się wyprowadziły i rozjechały po świecie, z mężem się rozwiodła, mieszka sama w dość dużym domu i chce mieć jakąś rodzinę bliżej, ale USA wydaje mi się bardziej zacofane
  • Odpowiedz
@HASSAN_: Mieszkając w Polsce, mając zieloną kartę - spróbowalbym w USA. Zwłaszcza w młodym wieku nikt nie zmusza Cie do życia w Polsce - sprawdź gdzie bedzie Ci lepiej. Kto wie? Może USA to kraj w którym bedzie Ci sie lepiej zylo? A jak nie, to wrocisz do Polski. Wrócisz ze zdobytym życiowym doświadczeniem.( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja akurat jak miałem 20 lat to dostałem propozycję wyjazdu, ale ze względu na już moją byłą kobietę zostałem. Gdyby się okazja powtórzyła, to już bym był w drodze na lotnisko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Inny świat + jak legalnie, to już w ogóle bajka.

@ikswordyw: i co byś tam na miejscu robił? Z-------l za minimalną bez ubezpieczenia i domu? Kredyt wziął ma studia? Czy taki
  • Odpowiedz
@HASSAN_: Synek, masz Niemcy, masz Francje, masz Anglyje, masz Norwegie, Masz Islandie - dla każdego coś dobrego. Zarobki może i lepsze, ale za to bliżej.
Po co cie tam do tych Murzynow ciagnie?

Chyba że ty baba ( ͡° ͜ʖ ͡°) albo programist(k)a.
  • Odpowiedz