To że ktoś ma łatwiejszy start nie znaczy ze Tobie sie nie uda zmienić swojego życia na lepsze niż masz obecnie i ze nie warto próbować.
@justyna-: tu już poruszasz zupełnie inną kwestię. Jeśli ktoś twierdzi "jestem biedny bo nie mam bogatych starych" a sam nic nie robi i pracuje za minimalną juz 10 lat - tylko siebie oszukuje
Jeśli twierdzi "stalem sie bogaty sam, tylko dzięki swojej pracy, nauce
ale gdzie jest powiedziane że Harvard daje jedynie szansę na bogactwo, możesz skończyć zawodówkę i założyć warsztat, który z czasem rozbudujesz, stworzysz sieć warsztatów i dociagiesz do bycia milionerem w ciagu jednego pokolenia.
@justyna-: Ale kto powiedział że Harvard to jedyna szansa na bogactwo. Jezu, ludzie Wy czytajcie ze zrozumieniem. Większa szansa nie oznacza że jedyna.
Oczywiście że jest taka szansa, tylko bardzo mała i statystycznie znacznie mniejszą szansę na zostanie
Zaczniesz odpowiadać na argumenty? Wyśmianie kogoś nie sprawia że masz rację. Pisałeś że nieważne w jakiej rodzinie się urodzisz, liczą się twoje geny xD Co już pokazuje że wiedze masz zerową, piszesz tylko z pozycji "chciałbym żeby to tak wyglądało, bo mi się tak wydaje" A następnie sam
@dekorator: Widzisz, a raczej nie widzisz pewnych zależności. Żeby zostać dobrym muzykiem i napisać dobrą piosenkę trzeba mieć do tego podwaliny, najczęściej w postaci muzykalnej rodziny. Tak samo, żeby zostać milionerem trzeba się urodzić w ogarniętej/bogatej rodzinie. Nie jest to stuprocentowy przepis na sukces, można i bez tego, ale ciężej.
Ty grasz na czas czy jestes naprawde tak ekstremalnie uposledzony? Aha, teraz juz zorientowales sie ze walnales glupote skonczoną
@L24D: nie no ale tutaj jest akurst sporo prawdy. Tylko tu nie jest napisane, co ci zapewni sukces, tylko co sprawia, że dalej jesteś biedny. Jak w siebje nie wierzysz, nie masz żadnej wizji, ciągle masz wymówki, njc nie robisz, to nie będziesz bogaty
@CzajkaRuchajka: Oglądam sobie właśnie "Silicon Valley revolution" na Netfliksie. W pierwszym odcinku typ mówi że byli dziećmi boomerów i byt mieli zapewniony i o tym wiedzieli. Wszystko było w miarę tanie. Trochę się nudzili więc zaczęli zmieniać świat. Oczywiście i tak musieli się wszyscy zjechać do Kaliforni bo na wschodzie było zbyt konserwatywnie. Ale jednak. Wielu z nich nie miało bogatych starych tak jak Bill Gates a mimo to wielu
bogaci ryzykują, bo stać ich na potencjalną porażkę. Biedni ryzykując, tracą wszystko
@CzajkaRuchajka: Temat fajnie rozwinął kanał Myśląc głębiej w jednym z filmów.
Kariera ''od pucybuta do milionera'' to bajeczka jaką bogaci spadkowicze sprzedają plebsowi, aby się nie buntował. Potem okazuje się, że Trumpa i Bezosa bronią korwiniści pracujący za 3 tyś. na rękę xD
@Sprus: gdzieś już pisałem, żeby tego nie traktować jako prawdy objawionej. Chodzi o stopień ryzyka, gdzie dla mnie 50k do wydania to majątek, inni tyle miesięcznie na ubrania wydają i nawet o tym nie myślą
@Manymouse: No co jest, nie uciekaj, dostales slawnych artystow bez rodzicow muzykow. Jakie bedziesz mial paniczne wytlumaczenia do tego ze sie myliles? Niech zgadne, to nie sa artysci, bo ty tak powiedziales xD Boze wykopki czemu wy to sobie robicie? Was to podnieca jak ktos was tak publicznie kompromituje? Specjalnie stawiacie kretynskie tezy i czekacie az ktos je wam obali?
@dekorator: I myślisz, że dodę lub mieczysława foga zna ktoś poza granicami naszego kraju? Teraz będziesz dyskutował o tym, co znaczy słowo "sławny" - taki typ autsty. Ale nie wciągaj mnie już w to. Nic nie udowodniłeś, miało być 10 sławnych lub z dobrymi piosenkami.
@Manymouse: A no tak ma być sławny na cały świat bo tak sobie teraz dopowiedziałeś, a juz 50 centa Eminema Birtney to juz zignorowales xD Ładnie cie rozjechalem, to bylo cudowne uczucie, dawno tak pieknie mi się ktos nie podłożył ( ͡°͜ʖ͡°)
#rozwojosobistyznormikami #kapitalizm #bogactwo #heheszki
@justyna-: tu już poruszasz zupełnie inną kwestię.
Jeśli ktoś twierdzi "jestem biedny bo nie mam bogatych starych" a sam nic nie robi i pracuje za minimalną juz 10 lat - tylko siebie oszukuje
Jeśli twierdzi "stalem sie bogaty sam, tylko dzięki swojej pracy, nauce
@justyna-: Ale kto powiedział że Harvard to jedyna szansa na bogactwo. Jezu, ludzie Wy czytajcie ze zrozumieniem. Większa szansa nie oznacza że jedyna.
Oczywiście że jest taka szansa, tylko bardzo mała i statystycznie znacznie mniejszą szansę na zostanie
@dekorator:
Zaczniesz odpowiadać na argumenty? Wyśmianie kogoś nie sprawia że masz rację.
Pisałeś że nieważne w jakiej rodzinie się urodzisz, liczą się twoje geny xD Co już pokazuje że wiedze masz zerową, piszesz tylko z pozycji "chciałbym żeby to tak wyglądało, bo mi się tak wydaje" A następnie sam
@venividi: Może prościej: ty milionerem nie będziesz, ale jak się postarasz to może twój potomek będzie.
wow to jest ten slynny argument? xD
@
@CzajkaRuchajka: xDDD
nigdy nie słyszałeś o bankructwach bogatych bo zaryzykowali i się przejechali?
bieda to stan umysłu a nie portfela
@Manymouse: nie trzeba, co juz udowodnilem.
@CzajkaRuchajka: tak, ale ryzyko to także zmiana pracy, albo kupno kursu za 500 zł.
@CzajkaRuchajka: Temat fajnie rozwinął kanał Myśląc głębiej w jednym z filmów.
Kariera ''od pucybuta do milionera'' to bajeczka jaką bogaci spadkowicze sprzedają plebsowi, aby się nie buntował. Potem okazuje się, że Trumpa i Bezosa bronią korwiniści pracujący za 3 tyś. na rękę xD
Trzeba, nic nie udowodniłeś. No chyba że wg ciebie doda jest dobrym muzykiem
@Manymouse: No co jest, nie uciekaj, dostales slawnych artystow bez rodzicow muzykow. Jakie bedziesz mial paniczne wytlumaczenia do tego ze sie myliles? Niech zgadne, to nie sa artysci, bo ty tak powiedziales xD
Boze wykopki czemu wy to sobie robicie? Was to podnieca jak ktos was tak publicznie kompromituje? Specjalnie stawiacie kretynskie tezy i czekacie az ktos je wam obali?
Picrel mi wystarczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ładnie cie rozjechalem, to bylo cudowne uczucie, dawno tak pieknie mi się ktos nie podłożył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@justyna-: akurat czytałem komentarze tego supOPa i nie odebrałem po nim takiego wrażenia.
Weźmy
@justyna-: Gdzie?