Wpis z mikrobloga

Chyba nic mnie tak nie triggeruje jak ludzie którzy puszczają psa w mieście bez smyczy xDˣᴰ

Sam mam psa i nie wyobrażam sobie nie mieć kontroli nad tym co robi.

Bydło

#psy
  • 345
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@hashus: miałem w bloku p--------o psa sąsiadki. Puszczała go wolno na klatkę schodową. Biegał za wszystkimi warczał, szczekał, pokazywał zęby. (w końcu dostał kopa od w---------o ojca gdzie już któryś raz poleciałem do niego z płaczem i sąsiadka już go trzymała w mieszkaniu) Nigdy mnie nie ugryzł ale ten strach ciągły mój zrobił swoje i do dzisiaj mam skazę na psychice. ( ͡° ʖ̯ ͡°) Jak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 6
@hashus: Trzeba być debilem żeby chodzić z psem bez smyczy, wykopki które mówią tutaj o panowaniu nad psem są równie głupi co właściciele którzy chodzą z psem po mieście bez smyczy.
Mam psa ze schroniska który ma napady leku i szału gdy tylko jakiś obcy pies się zbliży, dosłownie wydaje dźwięki jak byłby rozrywany ale takiemu idiocie któremu nawet jak się powie aby wołał psa i się nie zbliżał to
  • Odpowiedz
  • 9
Jaki spęd debili pod tym postem xDˣᴰ mój pies jest ułożony, umie się zachowywać, ale pies ma instynkt który jest często oderwany od zachowań wyuczonych. Spróbuj odwołać psa który wyczuje cieczka i pobiegnie żeby zacząć reprodukcje. Te Wasze ułożone psy najczęściej kończą tak, ze podbiegaja do mojego 40kg bydlaka, ujadają na niego, nie reagują na żadne odwołanie, a mój musi patrzeć z zażenowaniem na to.

Ale widzę ze w Polsce dalej jak
  • Odpowiedz
@hashus: dokładnie! Trenujemy z psem panowanie nad ekscytacją (strasznie chcę się bawić z innymi psami). Idzie ładnie się zachowuje, ignoruje inne psy ale zawsze musi podlecieć jakiś pimpek czy inny burek i wszystko jak krew w piach (°°
  • Odpowiedz
@Karhun Oczywiście wszyscy znają statystki i poza szkalowaniem ludzi puszczajacych psy luzem latacie na pikiety przeciwko transportowi kołowemu i jesteście za zakazem jazdy rowerem? :D

K---a zlot ludzi, którzy zwierzęta widzą tylko na tiktoku czwczenow XD
  • Odpowiedz
Reasumując, nie potrafiłeś nauczyć swojego psa posłuszeństwa, dlatego obrażasz tych którzy potrafili? XD

@paramyksowiroza: co za kretyński argument XD
analogicznie:
umiem obchodzić się z bronią, dlatego chodzę po ulicy z odbezpieczonym, załadowanym pistoletem w garści i sobie nim wymachuję XD
  • Odpowiedz