@Archaniol_Gabriel: Mieszkałem 10 miesięcy w Irlandii, Minimalna tam wynosi około 1700 euro. Najdroższy jest wynajem, oczywiście w zależności od regionu. Za mieszkanie w Dublinie płaci się dużo- około 1500-2500 euro w zależności od standardu. Taka opcja to raczej tylko dla par. Jeśli jedziesz sam to wynajmujesz pokój za około 600 euro. 400 wydajesz na jedzenie, chyba że ciągle jesz na mieście, wtedy oczywiście więcej. 200 euro na jakieś rozrywki, zostaje
@Archaniol_Gabriel: Jak Ci grafik w miarę rozpiszą to da się. Istnieje ryzyko, że będą Ci planowali np po 2-3 dni i przeżyć może przeżyjesz, ale co to za życie.
@Archaniol_Gabriel: niestety nie znam żadnej takiej, więc nic nie polecę. Najprościej zawsze mieć te kilka stów w zanadrzu i ogarnąć robotę chociażby wcześniej, w jakimś biurze holenderskim. Często takie biura też oferują jakieś zamieszkanie. W zależności od regionu który byś wybrał, to kilka do polecenia mam
@Archaniol_Gabriel: takie biura holenderskie mają też często polskich koordynatorów, bo w sporej części są nastawieni na zatrudnienie ludzi z polski, więc bez problemu
@Archaniol_Gabriel: gosciu jedz w slepo, jak masz jakis zaczep i prace na start to duży plus, ogólnie smieszy mnie troche styl szukania pracy polaków którzy chcą wyemigrować, bo nie znają oni totalnie realiów i raczej nie wiedzą jak to sie robi. praca brzmi normalnie, może być sielanką a może być pieprzonym kamieniołomem w którym nie będziesz czuć się dobrze. ale to nie ważne, masz tam pojechać i zarobić na tyle
Co o tym myślicie? Da się wyżyć? Potrzebuję roboty na wczoraj, bo mi bezdomność grozi.
Moje umiejętności:
-
Dziękuję za uwagę.
#pracbaza #gorzkiezale #emigracja
Laughs in Irish (with Dublin accent)
źródło: comment_16535565083tBobyY9YNtnuhKrtYZEBN.jpg
PobierzJak Ci grafik w miarę rozpiszą to da się.
Istnieje ryzyko, że będą Ci planowali np po 2-3 dni i przeżyć może przeżyjesz, ale co to za życie.