Wpis z mikrobloga

@Caymort: jak jezdzisz po miescie to za duzo szumu, jak poza to bardzo fajne urzadzenie. Dzis jechalem z kolega który ma radar spięty z wahoo i siedząc mu na kole on mi mowil ze za mną auto jedzie, czad
  • Odpowiedz
@Caymort: Używam RTL515 i bardzo sobie chwale. Lusterko też jest spoko, ale na treningu, kiedy jesteś mocno skupiony radar sprawdza się lepiej. Nie ma znaczenia czy jedziesz na stojąco, czy w pozycji aero, radar zawsze usłyszysz, lusterko niekoniecznie zobaczysz. To samo jak jedziesz na zakręcie w prawo gdzie zasłaniasz sobą widok (i mi w takiej sytuacji raz się faktycznie przydał jak na skręcie w prawo skręcałem w lewo i akurat mnie
  • Odpowiedz
tylko pytanie gdzie to w normalnych pieniadzach kupic? :)

@dethklok: Trzeba polować na promocje. Sam kupiłem na hiszpańskim Amazonie za niecałe 700zł (szukałem jakiegokolwiek promo przez rok), ale to kiedy € było w normalnej cenie, teraz może być ciężko. Z drugiej strony może przez nowy model będą jakieś wyprzedaże.
  • Odpowiedz
@G0lomp: a da się to jakoś sprawnie z poziomu licznika wyłączyć i włączyć? mam na myśli radar. W sensie - jadę po mieście przez chwilę to niech będzie wyłączone, wyjeżdżam poza miasto - chcę żeby radar działał.
  • Odpowiedz
@dethklok: Możesz po prostu w ustawieniach czujników wyłączyć sobie alerty, albo całkowicie odłączyć czujnik radaru. Jakieś 4-5 kliknięć w Garminie.
Ja tam jestem leniwy i mam zawsze włączone. Nie tylko wykrywa auta, które jadą po przeciwnej stronie drogi, ale też np. nadchodzących pieszych jak czekam na światłach xD
  • Odpowiedz
@Caymort: Używam RTL515 i bardzo sobie chwale. Lusterko też jest spoko, ale na treningu, kiedy jesteś mocno skupiony radar sprawdza się lepiej. Nie ma znaczenia czy jedziesz na stojąco, czy w pozycji aero, radar zawsze usłyszysz, lusterko niekoniecznie zobaczysz. To samo jak jedziesz na zakręcie w prawo gdzie zasłaniasz sobą widok (i mi w takiej sytuacji raz się faktycznie przydał jak na skręcie w prawo skręcałem w lewo i akurat mnie
  • Odpowiedz
@grzegorz_8: Mam lusterko takie, nawet spoko. Widoć co jest za tobą. Ale i tak się zastanawiam nad radarem, bez światełka, chyba 315. Wczorajszy wypadek chyba mnie przekonał że nie warto się szczypać. Nie pomoże to na najebusa z naprzeciwko ale może kilka promili da do przeżycia.
  • Odpowiedz
@G0lomp: czy w wersji 515 da się korzystac tylko z radaru, bez swiatełka. w wersji 315 bateria podobno działa do 7h, więc trochę za krótko. W wersji 515 do 17j, więc da radę cały dzień. Zazwyczaj mam włączoną Flarę Bontragera jak jadę droga z samochodami i nie wiem na którą wersję się zdecydować.
  • Odpowiedz
@Caymort: tak, jest super jeśli chodzi o widoczność. Ale nie wytrzyma całego dnia. Jak jadę na całodniową (8h+) wycieczkę to ją oszczędzam wyłączając jadąc po nieruchliwych drogach/ścieżkach rowerowych. Zamowilem coś zaposowego z aliexpresu by się nie stresować.
  • Odpowiedz