Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@warszawiak39: ale wiesz że np ludzkie ciało to 60% wody ? I w takim kurczaku jest jej jeszcze więcej ? Więc możesz nawet kupować mięso w delikatesach premium a tam też będzie woda. Bo nie smaży się w takich ilościach jednocześnie
@kinlej: Ale jest dużo atrakcji, np. tor przeszkód z paletami w tle, rozmowa przy kasie z lokalnym żulem o walorach smakowych kustosza czy amareny, zabawa typu "połóż/odłóż towar" na samoobsługowej kasie plus oczekiwanie aż pani zejdzie z kasy i poprawi/zaakceptuje.
A w gratisie niemiłosierny smród.

Oczywiście mówię o swojej biedronce, bo niestety tak jest :)
@warszawiak39: polecam też zrobić dry brine kurczaka, czyli po prostu solisz go (mocno) i wstawiasz na 30 minut - 8h do lodówki, w ten sposób nie dość że będzie znacznie smaczniejszy, to powierzchnia będzie bardziej sucha i przy wrzuceniu na patelnię od razu zacznie się proces smażenia, a nie gotowania.
po 5min na wiór ( ͡° ͜ʖ ͡°)


@warszawiak39: Taa jasne, napisz jeszcze że w odpowiedniej temperaturze i z odpowiednią ilością soli xD
Pitolenie o "mięsie napełnianym sztucznie wodą" to w przypadku drobiu zwykły mit, nikt tego nie robi ponieważ nie ma to żadnego sensu. Po prostu nie potrafisz gotować.
@Reevder:

op to idiota jak i większość komentujących tu xD #!$%@? wiadomo że mięso ma od #!$%@? wody i z każdego sklepu będzie miało podobnie/mniej/ lub więcej. Trzeba smażyć stopniowo mniejsze ilości, na bardziej rozgrzanym tłuszczu. Połóż na patelni najlepszej jakości mieloną wołowinę to tak samo ci się

zacznie gotować.

#!$%@? tam, piers z kurczaka jest naszprycowana wodą.
Wystarczy porownac kupując calego kurczaka z piersi nie ma wody od razu się
k.....r - @Reevder: 
op to idiota jak i większość komentujących tu xD #!$%@? wiadomo ...