Wpis z mikrobloga

Nie jestem weganką, ba, nie jestem wegetarianką, wręcz przeciwnie - kocham mięcho, kiełbasy, karkówki, mielone... Ale ostatnio zaczęłam kupować produkty typowo wegańskie, i są one bardzo dobre! Chętnie uzupełniam dietę w wegańskie produkty, zaskakują mnie nietypowymi połączeniami smaków, na które sama bym nie wpadła.

Więc nie rozumiem hejtu na wegan i produktów wegańskich, myślę, że każdy przynajmniej powinien ich spróbować ( ʖ̯)

#weganizm #wegetarianizm #kuchnia #kulinaria #jedzenie #gownowpis #przemyslenia
  • 66
@AlienFromWenus: kuchnia wegańska i wegetariańska jest bardzo smaczna, to fakt! Ale mięsożercy wciąż mogą jeść te dania, nikt tego nie sprawdza! W drugą stronę już gorzej, bo odcinasz się na stałe od wszystkich potraw mięsnych, które rownież są mega smaczne. Jak ktoś jest w stanie ograniczyć swój świat o tak pyszny element to droga wolna, żadnego hejtu tu nie ma, dopóki nie wojują i przekonują na siłę do swoich racji.
mięsne jak kotlet, parówki, pasztet, stek bo to trąci hipokryzją

@Catmmando: jaką hipokryzją, tu chodzi o wygodę, smak i praktykę......aby móc kupić w sklepie coś dobrego i gotowego a później wrzucić na patelnię lub do mikrofali.
oraz na hipokryzję wegan i produktów wegańskich, które usilnie próbują przypominać produkty mięsne jak kotlet, parówki, pasztet, stek bo to trąci hipokryzją

@Catmmando: Czemu niby trąci hipokryzją? Przecież dużo osób stroni od mięsa z pobudek moralnych, a nie smakowych. Co do wyglądu tych produktów to tak naprawdę mało jest kształtów, w które możesz uformować dany produkt, żeby nie przypominał mięsnego odpowiednika, więc ten twój argument jest mocno na siłę.
oraz na hipokryzję wegan i produktów wegańskich, które usilnie próbują przypominać produkty mięsne jak kotlet, parówki, pasztet, stek bo to trąci hipokryzją

@Catmmando: Ale co w tym złego? Przecież weganizm raczej wynika z jakichś ograniczeń, może zdrowotnych albo moralności, a nie z tego, że ktoś nie lubi smaku mięsa xd Sam, gdyby wegańskie jedzenie było tańsze, kupowałbym "wegańskie mięso".
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0

@Catmmando: hipokryzja (?) wegan to jedno, ale o tę "hipokryzję produktów wegańskich" to już muszę zapytać
@AlienFromWenus połowa tych wegańskich produktów ma taką ilość dodatków że dziękuję, trzeba niestety wszystko sprawdzać.
Zdecydowanie bardziej polecam samemu pokombinować. Pasztet z soczewicy jest zaskakująco dobry jak się go doprawi fajnie. A humus czy inne pasty z fasoli można robić w dwie minuty z puszkowanych bez moczenia przez noc i gotowania
@AlienFromWenus: Hejt się wziął pewnie z agresywnego i oskarżycielskiego tonu wegan w stosunku do ludzi jedzących mięso, a także tego, że jeszcze niedawno większość wegańskich produktów było praktycznie niejadalnych. Obecnie dużo się w tej kwestii zmieniło i jest sporo smacznych wegańskich rzeczy, ale np. te klasyczne sojowe kotlety, czy "mleko z soi" to jedne z gorszych rzeczy jakie jadłem/piłem xD