Wpis z mikrobloga

Mirki, jak ponownie połączyć komputery z serwerem? Zostały połączone z serwerem przez IP i poświadczenia potwierdzałem miesiąc temu, a wczoraj i dziś komputery przestały się łączyć.
Z tego co pamiętam poświadczenia zmieniają się raz na miesiąc, ale kliknięta była opcja "połącz przy użyciu innych poświadczeń" podczas mapowania dysków.
Jak połączyć je ponownie?
Potrzebuję rozwiązania na teraz a nie na porządnie, bo za tydzień ma wejść firma która zrekonfiguruje całą sieć, ale nie dam rady pracować do tej pory bez dostępu do plików.
Halp!
#pomocy #serwer #pytanie #pytaniedoeksperta #windows #windowsserver #sieci #komputery #serveradmin
BDLK_IMPRTR - Mirki, jak ponownie połączyć komputery z serwerem? Zostały połączone z ...

źródło: comment_1652861195tdSBwoqfkmuDjFAdgK1ITv.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BDLK_IMPRTR: masz napisane ewidentnie LOKALNEGO URZĄDZENIA = nazwa Q: jest już w użyciu, zwolnij/uwolnij/rozłącz ten dysk, ew zobacz w menadzerze dysków czy coś do tej litery nie jest podpięte, to problem lokalny a nie serwera i poświadczeń.
  • Odpowiedz
@hrumque: Miałem już ten sam problem kiedyś, na wielu komputerach w sieci, nazwa Q: została specjalnie wybrana żeby nie było konfliktów, a druga sprawa że teraz też nastąpiło to na wielu komputerach prawie jednocześnie.
W menadżerze dysków nie ma nic wpiętego do Q:
Wiem że to da się ogarnąć na komputerach lokalnych, ale nie wiem czemu trzeba to robić za każdym razem mniej więcej co miesiąc.
@Krystian19922: Nie,
  • Odpowiedz