Wpis z mikrobloga

@Shewie: sorry, miałem zaćmienie mózgu i przez chwilę myślałem, że matryca 1/1.3 to to samo co 1 i 1/3 (czyli 4/3 XD), a to 75% sensora 1 calowego, więc gorzej nawet niż air 2s. Ciekawe jak wyjdzie w porównaniu do air 2s, bo cenowo (z pro kontrolerem) wychodzi podobnie
@CeZiK_: no 300zł drożej, już mniej atrakcyjnie wygląda jak jest "4" z przodu
  • Odpowiedz
@sirgorn: no dlatego zastanawialem sie ocb? xD
Air 2S ma 1 calowy sensor wiec tutaj nie ma o czym nawet rozmawiac.
To swietny dron do latania w dzien, przy zachodzie i tyle.
Ale Mini 2 robil to samo, w dzien wychodzilo super, po zachodzie slonca juz gorzej. Nie wiem jaki jest sens doplacać 2x do Mini 3.

Tam jest sensor ktory jest w ktorym ze smartfonów chyba OPPO, przekatna sensora
  • Odpowiedz
@carving85: nigdy nie ufasz czujnikom w żadnym dronie DJI. zawsze nadejdzie ten moment w którym czegoś nie zauważy i r---------i się w drobny mak, nawet DJI w swoim manualu ostrzega by zawsze być swiadomym tego ze dron musi być w VLOS na czujnikach. Jedyny dron ktoremu można zaufać w tej materii to Skydio.
  • Odpowiedz
@Shewie: Wiadomo że ufać nie można. Ale przynajmniej jest opcja tego śledzenia. Gdzie można sobie ją puścić na pustej drodze żeby ci za autem pojechało i jakieś ujęcie zrobiło.
Właśnie takie hobbistyczne wykorzystanie tego.
  • Odpowiedz
@carving85: w tej kwestii tak, ale każdy dron to ma, nawet SPARK cie bedzie sledzil na pustej przestrzeni w powietrzu. Nie ma znaczenia czy system APAS czy K---S, jak w coś ma przywalić, to przywali. Te czujniki to marketing i nic innego. Kto ma zarobić na naprawach czy DJI Care bo dron r-------y, to zarobi.
  • Odpowiedz
@Shewie: no w mini 2 śledzenie obiektu doszło dopiero teraz w tych zewnętrznych aplikacjach kiedy dji uwolniło SDK.
Więc niby to śledzenie jest ale jednak wolałbym to mieć w oficjalnej apce
  • Odpowiedz