Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cacum3: no widzisz, bo to jest w VM. Jestem malware analyst i testuję sobie antywirusy do mojej bazy ( ͡° ͜ʖ ͡°)

używam Fedory
  • Odpowiedz
@Avil: A to kapelusz z głowy. Ja prosty człek - Ubunciak z modami od netext73. Ja doprawdy nie rozumiem Kowalskiego, po co mu windows ktory zepsuł się kilka lat temu tak bardzo, ze ja zwykły Kowalski mam teraz Linuxa i nawet na nim gram (są trudności, ale w porównaniu z tym co odwalał W10 to nic)
  • Odpowiedz
@Avil: Korzystając z okazji zadam pytanie do Avil Expert ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlaczego VirtualBox chodzi tak piekielnie wolno że nawet nie da się zainstalować win 10. Ubuntu dał się zainstalować, ale otwarcie katalogu (chociażby pustego), zajmuje 30 sekund :( Taki np. windows sandbox zasuwa aż miło...
Są darmowe alternatywy bez problemów z wydajnością?
  • Odpowiedz
  • 0
@lotos10: ja używam VMware Workstation Pro, Player jest za darmo
jeszcze jest QEMU, ale tylko kiedy host jest na Linuxie
ewentualnie Windows Virtual PC jest chyba jakoś tam wspierany? i oczekiwałabym certified Microsoft experience
  • Odpowiedz
@Avil: Temat wraca :) Soft z 14 dniowym trialem, po instalacji na świeżej maszynie w VMware plyer potrafi się "skończyć" już po kilku dniach :( Soft nie wymaga aktywacji, podania żadnych danych, jedynie klikam "poproszę okres próbny". Instaluję zawsze po uprzednim wyłączeniu karty sieciowej w maszynie. W jaki sposób mogę zabezpieczyć maszynę?
  • Odpowiedz
  • 0
@lotos10: jest już wyizolowana, soft może zauważyć że jest odpalony w maszynie wirtualnej (tak jak wirusy)
jest opcja żeby to ukryć, podając maszynie dane z fizycznego komputera, ale wtedy bieg triala też będzie zależny od fizycznego komputera
  • Odpowiedz