Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +180
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +771
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

https://youtu.be/cI-rbYTLTFs
Pod tym linkiem można będzie (najprawdopodobniej) oglądać mistrzostwa Europy Moto 2, Świata juniorów vel mistrzostwa Hiszpanii oraz Europejski Puchar Talentów.
Niejaki Piotr Biesiekierski wykręcił trzeci czas w kwalifikacjach. Jasne, Estoril to tor, na którym jest mocny, jasne, to dalej sekunda straty do Tulovicia. Ale jest szansa. Dalej uważam, że powinien uciekać do WSS 600, ale może ta jego kariera ruszy się jeszcze z miejsca
Martinez, Ferrandez, Uriarte, wszyscy z szansami na mistrzostwo - dzwon
Esteban wygrywa o 14 sekund
Boggio i Pini, czyli Makaroniarze (!) w debiucie na podium
Casey O'Gorman minimalnie poza podium
Kończy jakaś połowa stawki
Generalnie jadą o pełnych, co godzinę, ale na ich stronie Junior GP powinno być