Aktywne Wpisy

masternodeBTC +449
Wskaż przedmiot, usługę lub czynność, która w ostatnim czasie poprawiła komfort, zdrowie, bezpieczeństwo lub prywatność w Twoim życiu.
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590
Od 4 lat rozmawiamy na tagu #mirekmasterclass o wszelkich usprawnieniach życia. W skrócie: polecasz rzeczy dzięki którym żyje Ci się lepiej, a w komentarzach nawiązujemy dyskusje, z których rodzą się kolejne pomysły. Każdy może polubić rozwiązania z których też korzysta, aby pomóc społeczności dokonywać trafnych zakupów z polecenia. Tag obserwuje już ponad 6590

Naza_Dzikowski +42
Jakie rzeczy wydawały wam się w dzieciństwie luksusowe a teraz są zwykle? Ja zacznę ( 34 lata ) - Chipsy Pringles i lody Magnum

Może ktoś pracuje i się wypowie, zastanawiam się nad złożeniem cv, ale patrzę i tak średnio przyszłościowe to jest. Jeśli chodzi o stawki to wszędzie widzę, że l1 to 6k brutto na uop max. l2 wcale nie więcej, a ilość ofert też nie powala.
#devops #it #security #programowanie
Ciekawi mnie czy łatwiej potem przeskoczyć np na takie SRE itp
Do robienia pentestów jednak potrzeba dużo więcej doświadczenia niż po zwykłym SOC.
sam nie pracowałem, ale robiłem reasearch i mam znajomych pracujących własnie jako support w takich miejscach, niestety utknąłem jako dev i też chciałbym zmigrować w którymś kierunku bo męczy