Aktywne Wpisy

Będąc w Tatrach nie jeden zastanawiał się co to k---a jest Murzasichle? XD
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
Jakaś niemiecka pomyłka? Ja miałem tą schizę również. Otóż to nie szwabski.
A więc:
Skąd wzięła się nazwa Murzasichle?
Murzasichle istnieją od 1630 r. Nazwa miejscowości, pochodząca z języka Wołochów(rumuński), jest zlepkiem trzech słów: „mur”, „za” oraz „sichle” – co oznacza mur (dawna nazwa miejscowości) za rzeką Sichłą. Nazwę wymawiamy z miękkim „ś”, nie zaś jak większość błędnie, z
źródło: f7a0a54c92471ac4480e727e4ccf93df_XL
Pobierz
Ptaahu +97

#problemsolved
Mam kartomizer dolnogrzałkowy i jakiś czas temu zaczął mi przeciekać. Zalewał liquidem styk z baterią.
Wymiana grzałki nic nie dawała.
Teraz odkryłem amerykie i zauważyłem że wystarczy nie dokręcać za mocno clearomizera do baterii, tylko lekko przykręcić żeby styki załapały.
Gdyby ktoś miał podobne problemy to to może być rozwiązaniem.
#epapieros #epapierosy #clearomizer #kartomizer #problemsolved #liquid
źródło: comment_jAM8bESr23VSe40aKnQtRFkk608VzvXp.jpg
PobierzMiałem problemy w dolnogrzałkowcach z wyciekami ale głównie było to spowodowane brakiem odpowiedniej ilości sznurka na grzałce, problem rozwiązywało dołożenie kawałka sznurka.
Ponadto dobrze jak sznurek nie jest w całości zanurzony a lekko odseparowany od grzałki.
Słabo jest to rozwiązane w konstrukcjach typu t3/mt3/t3s/mt3s/evod/atom/ce11, lepiej w protanku 1 i
Jak dokładałeś sznurek?
Coś kiedyś słyszałem o takiej możliwości ale nie wiem jak miałoby to wyglądać.
Po prostu wrzucasz sznurek do zbiorniczka czy wpychasz go na miejsce starego?
Tak to wygląda, na nią należy dołożyć jeszcze jeden sznurek 1 mm lub 1,5 mm lub 2 mm to już w zależności od uznania. Jaki masz taki będziesz miał transport liquidu na grzałkę.
Sznurek jest z krzemu, dostępny w
@Horwi:
Dzięki.
Tą fotką bardzo mi pomogłeś.
@horwi Ten Anyvape wygląda ciekawie, chyba sie skusze na ostateczna probe dolnej grzalki ;)