Aktywne Wpisy

stanley88 +1357
#dzienchlopaka #radio #radiozet #zydkrecikorba
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD
Dziś z okazji dnia chłopaka w radiu ZET w porannej audycji można zadzwonić i odpowiedzieć na pytanie „dlaczego NIE obchdzić dnia chłopaka” i dzwonią baby, ze facet to nie chłopak, że 1 czerwca przecież jest dzień dziecka itp. Oczywiście życzeń dla facetów brak! Wyobraźcie sobie te sytuację np 8 marca w dzień kobiet xD

Nupharizar +219
Ile ja się przez całe życie nasłuchałem jakie to muzeum Manggha w Krakowie nie jest zajebiste, no to w końcu poszedłem obczaić i muszę przyznać, że to największa muzealna chujnia jakiej przyszło mi doświadczyć.
Zapłaciłem 30 zł za 4 wystawy z czego 3 to były kamienie, tak, KAMIENIE. Nie wiem czy ktoś miał wylew jak obmyślał plan wystaw na najbliższe miesiące ale srogo go p------o.
Najbardziej podobała mi się sala w której po wejściu
Zapłaciłem 30 zł za 4 wystawy z czego 3 to były kamienie, tak, KAMIENIE. Nie wiem czy ktoś miał wylew jak obmyślał plan wystaw na najbliższe miesiące ale srogo go p------o.
Najbardziej podobała mi się sala w której po wejściu
źródło: temp_file2811465887827991833
Pobierz

maksymalny flow crude oil (pociągi przywożą do rafinerii)
rafinerie rozrabiają na petroleum, light i heavy oil
maksymalny flow heavy oil na lubricant -> do zbiornika i z niego do assemblerów rurami/pociągami
cała reszta heavy oil do chemical plant żeby przerobić na light oil (heavy oil cracking)
cały light oil idzie do chemical plant do przerobienia na petroleum (light oil cracking) poza
@RandomowyMirek: da się to robić na zakresach pojemności? Przykładowo, żeby uruchamiały się przy 90% zapełnienia, a wyłączały dopiero przy 80%? U mnie to działa, ale mam właśnie ustawione na takich sztywnych granicach i mi się robi disco-disco na
Jak staniesz na uszach i użyjesz inserterów kładących jakiś przedmiot na taśmociągu (w charakterze komórki pamięci) - to wszystko się da :).
Ale nie zawsze warto.
To disco w czymś ci realnie przeszkadza?
Objaśnienie:
Prawy inserter załącza się wtedy, kiedy poziom w zbiorniku przekracza 90%, i przekłada przedmiot na dolny taśmociąg.
Lewy inserter załącza się, kiedy poziom w zbiorniku jest poniżej 80%, i przekłada przedmiot na
źródło: comment_1651786540etGKmEHN1QMgOgeddnKpDA.jpg
Pobierz@Ranger czy Ty właśnie zrobiłeś srlatcha z podajnikami? :D
Tak.
Przy czym w tym przypadku to jest trochę sztuka dla sztuki (bo da się to też osiągnąć samymi elementami sterującymi). Ale tą metodą (przedmiot na taśmie) można też np. zrobić timer, opóźnienie, czy np. wymusić działanie cykliczne :).