Aktywne Wpisy

Zopyross +192
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz
czerwonykomuch +177
Prezes Starbucksa zarobił 6666x więcej niż jego średnio zarabiają jego pracownicy.
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
Nie dziesięć. Nie sto. Sześć tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć razy tyle.
Tak właśnie wygląda patologiczny, pożerający sam siebie w nieograniczonej pazerności system, którym jest schyłkowy kapitalizm. Młody człowiek, idący do pierwszej pracy do Starbucksa, nie ma najmniejszych szans konkurować z kapitalistami na wolnorynkowych zasadach poprzez założenie w przyszłości własnego biznesu, bo zostanie zgnieciony ogromną przewagą kapitałową klasy posiadającej. Ba, pomimo że
źródło: IMG_9253
Pobierz

1. Jakie są zbliżone/podobne zapachy do Yves Saint Laurent Y?
2. Czy próbki/testery perfum na allegro są (często) podrabiane? Czy podrabiania próbek (tych małych, 1-2 ml) się raczej nie praktykuje?
3. Gdzie najlepiej kupować próbki/testery perfum (wspomniane allegro może być)?
PS. O co chodzi z Kourosem?
#perfumy
3. Perfumehub.pl - zawiera sprawdzone sklepy, w tym
https://www.fragrantica.pl/perfumy/Yves-Saint-Laurent/Y-Eau-de-Parfum-50757.html
Zwróć tylko uwagę czy to o tych perfumach pisałeś, to jest wersja EDP, może miałeś EDT (jaśniejszy flakon). Więcej szczegółów masz w poradniku dostępnym na belce w tagu.
Zbliżone mogą być też jakieś niebieskie typu Dylan Blue albo Bleu de Chanel
@wisemansaid: A to kolory już są jakimś wskazaniem w przypadku perfum? Ok, to widzę czeka mnie sporo 'nauki' (jak już wspomniałem, ja lvl1 w temacie #perfumy). Ale dobrze wiedzieć.
Teraz zwykły Y będzie w nowej wersji, więc jak podobało Ci się starsze EDT to ostatni dzwonek.
Na tej stronie jest fajna wyszukiwarka, filtrujesz wg rodzaji zapachów (słodkie/cytrusowe/zielone itp), okazji, pory roku, składników, popularności, parametrów albo stosunku jakości do ceny. Ale jak nie masz jeszcze konkretnego gustu to do perfumerii i wąchać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A najlepsze probki to odlewki od mirasow na mililitry w dekantach, bo na allegro to zapach wart 200zl w 1.2ml probkach wychodzi z 800 XD Tu bierzesz 5-10ml na testy i placisz tyle co za 100ml najtanszego flakonu
Pytałeś też o testery - te zawsze przez perfumehub jak chcesz być pewny.
1 -