Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
#chcepogadac #zalesie #pracbaza #depresja #macierzynstwo

Jestem po bardzo dobrej uczelni i kierunku. Pracowałam już w trakcie studiów i w swojej pierwszej firmie z powodzeniem realizowałam się przez kilka lat. Byłam bardzo doceniana ze względu na swoje bardzo dobre wyniki. Minus był taki ze się przepracowałam bo norma była dla mnie praca biurowa po 10h dziennie albo i więcej co w w końcu się skończyło tym ze poleciało mi zdrowie z przepracowania. Zrobiłam mała przerwę od pracy odchodząc i poszłam do kolejnej. Tam tez byłam bardzo doceniana ale zarobki już na jak takie paroletnie doświadczenie były kiepskie więc zmieniłam na lepiej płatna.. no i w tej robocie niestety trafiłam na nieciekawe towarzystwo gdzie mnie nie szanowano i dziwnym trafem wpłynęło to na moje poczucie wartości bo jednak to miało znamiona mobbingu. Odeszłam bo było mega toksycznie. Nie robiłam afery ani nic bo i tak by to nic nie dało no ale mam takie trochę przemyślenia #gorzkiezale ze w sumie mam dojrzały wiek no i żal mi ze jednak nie doszłam do zarobków top w swojej branży i szczególnie mnie boli ze mnie tak potraktowano w tej ostatniej robocie. Totalnie mnie to rozbiło. Wypadałoby już o założeniu rodziny myśleć a ja znowu będę szukać pracy, układać tam swoją pozycje, wdrażać itp i paralizuje mnie myśl ze sukcesu zawodowego nie odniosę i nie będę żyć na poziomie bo jednak koszta życia rosną, mam mały kredyt na mieszkanie no i latka lecą więc z decyzja o dziecku tez nie mogę dłużej niż 1,5 roku czekac. No i obawiam się ze 1,5 roku to jednak troche mało na rozwiniecie skrzydeł, osiągnięcie sukcesu plus panicznie się boje ze sytuacja jak z poprzedniej pracy się powtórzy i będę pod wpływem podobnej presji. Przeraża mnie fakt ze jak wjedzie temat z dzieckiem to moja kariera stanie i jeszcze tez obawiam się ze pracodawca będzie może jakieś problemy robić. Nie wiem tez jakimi kretyriami się kierować w poszukiwaniu pracy. Jestem rozbita i #zalesie.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62726968ad261bf67469b931
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Przekaż darowiznę
  • 8
@AnonimoweMirkoWyznania: przepraszam, ale mam wrażenie że sama nie wiesz czego chcesz od życia. Dodatkowo jesteś bardzo ambitną pracoholiczką, to wszystko raczej nie wskazuje na gotowość do macierzyństwa. Wydaje mi się, że też myślisz o rodzicielstwie w taki sposób że "w tym wieku wreszcie wypada". Może usiądź spokojnie i pomyśl, czego naprawdę TY chcesz od życia, a nie co wypada bo społeczeństwo tak Ci wmówiło.
@AnonimoweMirkoWyznania: Ale wiesz, że sama sobie to narzuciłaś? Nie musisz być w żadnej topce, nie musisz mieć dziecka w ciagu 1,5 roku. Pieniądz lubi pieniądz. A sukces w pracy nie znosi narzekania, jojczenia, bycia ofiarą. Porzuć to, ze cię ktoś źle potraktował. Jeszcze nieraz cię ktoś tak potraktuje, bo takie jest życie. Praca to nie miejsce gdzie dajesz z siebie wszystko = masz w kieszeni awans, wysoka pensje i drinka z