Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2290
Mój ojciec który nałogowo pali od 20 lat właśnie poinformował mnie że te zupki chińskie które czasem jem są niezdrowe
#gownowpis
  • 83
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

ogólnie, każda zupka chińska ma praktycznie taki sam skład, nawet te za miliony monet, niby "lepsze" koreańskie. Nie jest to jakiś totalny syf tak szczerze, jedyne co tam bardziej szkodliwe może być to rafinowany olej palmowy i potężne ilości soli. Ma też podejrzane związki jak np. węglany potasu czy węglany sodu, które w małych ilościach nie szkodzą, jednak jak ktoś nałogowe je zupki to może mieć problemy z żołądkiem i jelitami. Więc
siepan - > ogólnie, każda zupka chińska ma praktycznie taki sam skład, nawet te za mi...

źródło: comment_1651212847Xj1XthbeJDCarAVm2tTRmP.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@siepan: tylko olej palmowy to nie jest to samo co rafinowany olej palmowy. Z tego co pamiętam, makaron w zupkach typu amino itp smażony jest właśnie na rafinowanym oleju palmowym (generalnie te z jedną saszetką przypraw), natomiast w vifonie makaron jest robiony na zwykłym oleju palmowy, a rafinowany olej palowy jest w oddzielnej saszetce jako "olej do smaku".
  • Odpowiedz