Aktywne Wpisy
mk321 +5
Dobry_Gospodarz +263
Patrzę z okna na rzekę. Z budynku który był zalany do drugiego piętra w 97. Na szczęście jestem na trzecim.
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
To nie #wroclaw tylko mała mieścina blisko czeskiej granicy. Lokalsi cały czas na telefonach, samochody poprzestawiane na parkingi na wzgórzach, z dala od rzeki.
Jeśli gdzieś będzie sytuacja krytyczna będą po mnie dzwonić i pojadę pomóc, trzymajcie kciuki żebym ja nie musiał dzwonić, że pomoc potrzebna jest u mnie
#
Kiszka trochę. Uczę się godzić z takim stanem rzeczy i cieszyć się drobiazgami, małymi sukcesami. Jak wyjście na spacer czy bujanie się godzinami w hamaku z książką. Ale wracając do drewnojadów. Nienawidzę skurczysynów i jeśli okaże się, że muszę przewiercić każdą deseczkę po pisiont razy i smarować jakimś śmierdzącym szajsem to zrobię to. Ale ogólnie kocham zwierzątka, tylko nie komary i drewnojady. Kolejna nieprzespana noc. Chrrrr...chrrrrr....chrr....chrobotanie. ŻRYJ TO DREWNO CISZEJ KURŁA!
#asperchewka - se zrobiłam tag, a co mi tam, dzięki temu można czarnolistować moje autystyczne gównoposty a ja sobie mogę pisać. I będę.
#depresja #bezsennosc #autyzm #drewnojady #rozkminy
Komentarz usunięty przez moderatora
@wogx: Powiedz to temu który mi w półce z deski sosnowej w regale tak n---------ł że zagłuszał tv. Żeby było zabawniej to tylko ten regał w---------y k----e. Nastrzykałem te półki z tymi tłustymi preparatami tak że nie szło wytrzymać w pokoju ale mozaika była piękna.
No chyba że to nie kornik tylko inny mikroskopijny drzewojad.
@melancholijna_marchewka: jak będzie słychać dźwięk to może nagraj na ewentualność?
Jak sobie z tym poradzić za darmo? Poszukalbym fachowej wiedzy czyli książek, hasło klucz to mykologia budowlana.
Opcja platna, poszukaj w internecie mykologa budowlanego, który zapewne ma odpowiednie
@Kexu: > Larwy kołatka rozwijają się w martwym drewnie zarówno gatunków liściastych jak i iglastych. W drewnie sosny, dębu, jesionu i robinii żerują w części bielastej, natomiast w drewnie świerka, jodły, brzozy i buka żeruje również głębiej. Larwy kołatka atakują drewno zdrowe jak i stare. Kołatek domowy niszczy drewniane elementy budowli, w tym belki przyziemia, legary i podłogi oraz meble, rzeźby i inne wyroby z drewna. Ze względu na żer w starym drewnie, stanowi zagrożenie dla zabytkowych i antycznych mebli, eksponatów.
Komentarz usunięty przez autora
Na bank to spuszczel, strzykawka i zafoliowanie dziury to dobra opcja, u mnie zabiło te gówna. Btw uaktywniają się wraz z wzrostem temperatury także jak ich nie ubijesz to nie wróżę pięknego lata
dodaje do obserwowanych