Aktywne Wpisy

szzzzzz +337
Mięso z kurczaka surowe: bleh
Mięso z kurczaka ugotowane z rosołu: bleh
Jakiekolwiek mięso: bleh
Tuńczyk czy inna ryba: bleh
Jajko specjalnie ugotowane i rozdrobnione: bleh
Jakieś #!$%@? zaschnięte resztki jajecznicy i okruszki chleba z rana: ABSOLUTNY PRZYSMAK, POKARM BOGÓW, CO ZA AMBROZJA, CAŁY TALERZ WYLIŻĘ, NAJLEPSZY POSIŁEK MOJEGO ŻYCIA
#koty #alboialba #zwierzaczki #bekazkota #beka
Mięso z kurczaka ugotowane z rosołu: bleh
Jakiekolwiek mięso: bleh
Tuńczyk czy inna ryba: bleh
Jajko specjalnie ugotowane i rozdrobnione: bleh
Jakieś #!$%@? zaschnięte resztki jajecznicy i okruszki chleba z rana: ABSOLUTNY PRZYSMAK, POKARM BOGÓW, CO ZA AMBROZJA, CAŁY TALERZ WYLIŻĘ, NAJLEPSZY POSIŁEK MOJEGO ŻYCIA
#koty #alboialba #zwierzaczki #bekazkota #beka

Duniksond +176
Juleczki, przypominam Wam niewygodną prawdę - dzisiejsza "moda" na szerokie ubrania wynika tylko i wyłącznie z tego że nie chce Wam się dbać o siebie, jesteście spasione i same sobie wmawiacie "body positive".
#modadamska #plodnajulka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #ubrania #feminizm #julka #licbaza #studbaza
#modadamska #plodnajulka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #ubrania #feminizm #julka #licbaza #studbaza

https://www.toptal.com/developers/hastebin/satuwafape.go
ktoś mi może powiedzieć czemu ten if zawsze przechodzi, przez co nie mogę znaleść ostatniego skończonego taska?
lista tasków na której to testuje: https://www.toptal.com/developers/hastebin/elazabodis.json
wiem że godziny mogą być trochę nieaktualne w momencie pisania, ale nie działało tak samo jak były aktualne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
do funkcji przekazuję posortowaną tablicę (sprawdzałem sortowanie, działa)
Wrzucam cały kod, może ktoś zrozumie: https://hastebin.com/difisufudo
Poza tym jeśli masz posortowana listę to ostatni rozpoczęty task będzie pierwszym albo ostatnim elementem tablicy zależnie od kierunku sortowania. Binary search służy do szybkiego znalezienie elementu w posortowanej tablicy poprzez porównywanie jej elementów. Aktualna data nie jest elementem Twojej tablicy.
Generalnie sortowanie i wyszukiwanie musi albo patrzeć metodą after, albo before, nigdy jedno w przód a drugie w tył
ostatnia linijka mojego wpisu
+ sprawdzanie tylko 2 elementów jest bez sensu, jeżeli nie zakładam że wszystko mam do zrobienia/jest już zrobione
Binary search jest od czego innego. On szuka konkretnego elementu, którym u Ciebie jest "now". Żaden task w Twojej tablicy nie ma i
a to ciekawe, bo wyżej jest też mój komentarz, że zmieniłem jedną rzecz przy wyszukiwaniu, i znajduje dokładnie to czego szukam. Ostatniego rozpoczętego taska.
mam listę tasków na dany dzień.
sortuję je od najwcześniejszego, do najpóźniejszego, jeśli chodzi o godzinę o której mam go wykonać.
Binary searchem znajduję punkt pomiędzy 2
Jak inaczej proponujesz nazwać algorytm, który wyszukuje element spełniający konkretne założenia, partycjonując tablice na połowy?
func findrecenttask(arr []Task) ( int) {
start := 0
end := len(arr) - 1
if end <=0 {
return 0
}
now := time.Now()
// binary search for recent done task
for (end - start) > 1 {
i := (end+start) / 2
if(arr[i].Started.Before(now)){
start = i
wiem że dostałem niepustą, posortowaną tablicę tasków.
Szukam taska poprzedzającego pierwszego taska, który jeszcze się nie zaczął.
Binary searchem znajduję punkt pomiędzy taskami (n, n+1)
n+1 to pierwszy nierozpoczęty task
zwracam więc element nr n, ponieważ on jest ostatnim który się rozpoczął
func sorttasks(arr []Task) ([] Task) {
sort.SliceStable(arr, func(i, j int) bool{
return arr[i].StartsAt.Before(arr[j].StartsAt) // ta linia
})
return arr
}
func findrecent_task(arr []Task) ( int) {
start := 0
end := len(arr) - 1
if end <=0 {
return 0
}
now := time.Now()
// binary search for recent done task
for (end - start) > 1
Upewnij się czy wszystkie przypadki graniczne Ci działają.