Wpis z mikrobloga

To co sie wydarzylo przed tym bylo tez oczywisite. O 0:00 Zelenski wyglosil oredzie do narodu gdzie poinformowal ze putin zatwierdzil ofensywe. Potem zostaly zamkniete strefy powietrzne i prowadzono NOTAMY
  • Odpowiedz
To co sie wydarzylo przed tym bylo tez oczywisite. O 0:00 Zelenski wyglosil oredzie do narodu gdzie poinformowal ze putin zatwierdzil ofensywe. Potem zostaly zamkniete strefy powietrzne i prowadzono NOTAMY

@Dorodny_Wieprz: Z tego co pamiętam, samolot LOTu nawet zawrócił się do Warszawy.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: No bylo tez to zawrocenie samolotu.
A jak juz sie cos zaczelo (ale nie bylo pewne w jakiej skali) czyli po 4 w nocy, to poszlo oredzie putina i w sumie po tym co powiedzial mozna bylo byc pewnym ze dojdzie do ataku w pewnej skali bo gadal jakby byl na jakis pigulach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dorodny_Wieprz: koło 2 się poszedłem odlać i na telefon spojrzałem a tam na Mirko że się zaraz zacznie. Spać już nie poszedłem, oglądałem na żywo Putina a później pierwsze ostrzały na kamerkach live. Tak w-------y byłem że 2 dni nie spałem chyba. Tylko na okrągło odświeżanie wszystkiego, czytanie każdego info i oglądanie filmików.
  • Odpowiedz
@Dorodny_Wieprz: Pamiętam tydzień przed inwazją jeszcze to p---------e polityków, że jest jeszcze czas na dialog, dyplomacje itp. pamiętam jak jadłem kolacje 23 lutego, to podawali na tvn24, że amerykański wywiad przewiduje atak na ukrainę w przeciągu 48h.Wtedy uznałem, że już po zawodach i ruskie jednak wchodzą, skoro hamburgery to ogłosiły. Następnego ranka już wojna eh.
  • Odpowiedz
Oj tak, ja to wsm na długo zapamiętam też cały okres przed rozpoczęciem wojny, te ostrzeżenia wywiadów USA i UK i ewakuacja swoich dyplomatów (już 11 lutego Sullivan miał tą konferencję na której właściwie przewidział dokładnie to co się wydarzy później), śledzenie ruchów wojsk na kontach OSINT, nocne streamy Looknera na Agenda Free TV, potem to orędzie Putina 22 lutego (w którym robił swój wykład o historii) gdzie już było czuć co
  • Odpowiedz