Aktywne Wpisy
Mieszkam z tatą w domu jednorodzinnym. Niebieski chciałby się do nas wprowadzić. Tata się zgadza. Pozostaje kwestia finansowa. Czy jeśli niebieski z tatą będą płacić rachunki pół na pół to będzie uczciwy deal czy niebieski powinien płacić więcej? Ja dotychczas nie płaciłam nic, więc tu się nic nie zmieni na pewno.
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
jak powinny wyglądać opłaty?
- niebieski i tata rachunki pół na pół 33.6% (291)
- niebieski więcej niż tata 4.2% (36)
- niebieski wszystkie rachunki niech płaci 12.2% (106)
- ojciec niech na was tyra, nieroby 50.1% (434)
WielkiNos +540
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
Cześć Mirki, mam pytanie, może mądre, może głupie, nie wiem.
Kupiłem sobie switcha, którego połączyłem z routerem. Do tego switcha podpiąłem komputer i laptopa. Jak dobrze rozumiem oba sprzęty powinny mieć takie samo publiczne ip, natomiast tak się nie dzieje. Dodatkowo nie jestem w stanie znalezc nigdzie prywatnego ip, aby móc się pingować. Czy ja zrobiłem coś zle?
Dodam jeszcze że switch to TP-Link LS105G
@mmichal na moim serwerze który tylko po to stoi.
hawki sprawdź czy ci sie do jakiegoś hotspota nie łączy jeszcze po wifi albo cos. nie ma innej możliwości
@HawkiDC: Czyżby router ISP byłby w trybie Bridge/a?
Jak tak, to prawidłowo nie powinieneś podłączać switcha tylko swój router brzegowy.
94.78.181.
wygląda na prawdopodobny publiczny IPv4 z puli Multimedii.Skoro taki jest stan faktyczny, to dla porządku powinieneś między router ISP (bridge'a) a "węzłami prywatnymi" powinieneś wpiąć router.
Sprzęty powinieneś trzymać za własnym routerem brzegowym i na nim zarządzać regułami firewalla.
Switch co daje do problem z włączeniem kilku urządzeń. Zakładam że od ISP dostajesz jeden
@HawkiDC
żeby to ściągnąć musiałem sie połączyć vpnem do domu, potem rdpem na kompa, z którego vpnem do firmy, potem rdpem na kompa, ale jest xD (to jest na necie, prezentacja jakiegoś ruskiego inżyniera, ale nie mogłem tego znaleźć, a trzymam to na firmowym kompie żeby praktykanom robić wode z mózgu xD)
@HawkiDC
@sirpingus