Aktywne Wpisy

annlupin +16
a tak wgl to jakie muzyczki do żubra rano najlepiej
źródło: annlupin6654432
Pobierz
ibleedforyou +12
zjem se kilka sztuk oliwek zielonych
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: annlupin6654432
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
W weekend stawiam tymczasowy Płot na nieogrodzonej działce. Wiem jak przebiega każdy bok oprócz tego sąsiadującego z ulicą - gdzie dokładnie się działka zaczyna. Obok nie ma sąsiadów z ogrodzeniem i z geoportal wychodzi mi około 90 cm od krawężnika (chyba że źle czytam oznaczenia) co by się zgadzało z aktualnym (tymczasowym) wyznaczeniem.
Ale ciekawi mnie fakt, że dwie działki dalej jest już stały plot zrobiony zaraz obok krawężnika (a mapa pokazuje to samo co u mnie, skan w komentarzu).
Tam się machnęli budując czy jak źle czytam? Ewentualne czy ejst jakiś pewniejszy sposób na wyznaczenie tego bez wzywania geodety?
źródło: comment_1650919335jVuVQEIJcypI2zZA0ZYCvo.jpg
Pobierzźródło: comment_16509194225YepjAh0s8UMXHzK7xN8zY.jpg
PobierzJak ktoś przyjdzie i się przyczepi to się to "machnięcie" poprawi, a dopóki ten czas nie nastanie to się będą cieszyć prawie metr dłuższą działka.
@spie_z_tata: polecam raz jeszcze przeczytać (że zrozumieniem) co stawiam
@spie_z_tata: a ja polecam czytać co piszą inni. I gdy ci mówię, że porada wzięcia geodety do tymczasowego płotu za 1500 zł jest bez sensu, bo za dwa miesiące znowu będę mu płacił, to to zaakceptuj a nie zgrywaj mądrzejszego
jak się nie wezmie dziada z kijkiem to się człowiek nie dowie
Zresztą 99,9% ludzi nie będzie tak dociekliwe jak Ty i nawet nie zauważy.
Na osiedlu moich rodziców ludzie poszli dalej. Na końcach ulic były zostawione takie nieużytki. Nie wiem po co, prlowscy geodeci tak wymierzyli i było to za małe na działkę więc były to takie tereny zielone. Za
I tak, wbiję je z zapasem ale chciałem rozwiać moje wątpliwości
@marrbacca