Aktywne Wpisy
mrocznegacie +410
Dobra, z racji tego, że dziś zarobiłem trochę przez wifi i telefon to robię rozdajo.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
100zł dla pięknego kawalera (lub kawalerki) którego wylosuję jutro do 12
Wysyłka do paczkomatu (nadawca, sam Michał B).
Standardowo, losowanko z plusów+komć, zielonki out.
Matis666 +79
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #kupnomieszkania
@pieczony-ziemniaczek: nie trzeba, ja tak kupiłem. Najpierw 25% a potem zarabiałem szybko na resztę xD
@pieczony-ziemniaczek: Nie, nie trzeba udowadniać posiadania środków. Umowa deweloperska zobowiązuje do płatności w określonych terminach.
@Pantegram: Właśnie się nad tym zastanawiałem, bo jeśli np nie zdążę uzbierać brakującej gotówki przed odbiorem kluczy to wtedy jakiś mały kredyt by się przydał.
@wuwuzela1: To na razie czysto teoretyczne rozważania, chociaż być może wprowadzę je w życie jeśli by się pojawiła jakaś nowa deweloperska inwestycja w której będzie mi nieco brakowało do 100% ceny mieszkania w momencie zakupu.
@pieczony-ziemniaczek: Z kredytem są 2 problemy... Trzeba w odpowiednim momencie o niego zaaplikować, bo rozpatrywanie wniosku wg ustawy trwa niby do 21 dni, ale w praktyce potrafi się przeciągać dłużej (banki prosząc o dodatkowe dokumenty wydłużają sobie czas na rozpatrywanie wniosku), ale co gorsza - po
@Pantegram: Jednym z rozwiązań jest odpowiednie ustalenie harmonogramu płatności w umowie deweloperskiej, tak, aby możliwe było wcześniejsze uruchomienie niewielkiej części kredytu. Można też