Aktywne Wpisy
Keria +11
26 latek, który nigdy nie pracował to bardzo źle brzmi?
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
#przegryw #depresja #samobojstwo #fobiaspoleczna
maciul +42
czekaj czekaj XD oglądam właśnie film Buddy i czy on się wysprzęgla z tego że miał długi w wieku 19 lat i chciał sobie zapewnić lepsze życie wiec zrobił tą loterię ? ale jak to przecież kupił subaru i pożyczał znajomym i w call center robił ( ͡° ͜ʖ ͡°) ależ to się sypie wszystko
#famemma
#famemma
Przygotowuje właśnie pierwsze menu (będzie się zmieniało co kwartał).
Co powiecie na taki zestaw nr1?
Przystawka:
Kremowe risotto z langustynką, łebkami zielonych szparagów, czerwonym pieprzem i białą truflą.
Zupa:
Aromatyczna wegańska zupa krem z grillowanych boczniaków zaprawiana Guinnessem podana z wytrawną bezą z aqua faba z orzechem włoskim zapaloną koniakiem. Całość podwędzana dymem z torfu.
Danie główne:
Roladka sous-vide z piersi perliczki z gorgonzolą i szpinakiem w pistacjowej posypce, podana z kopytkami, sosem z czarnej porzeczki z lawendą i piklami z blanszowanych w occie słodowym rzodkiewek.
Deser:
Gałka sorbetu ze świeżego ananasa na prosecco z nutką prawdziwej wanilli podana z kostką soczystego arbuza kompresowanego słodką wodą różaną.
Dajcie znać czy spoko menu
#gastronomia #restauracja #gotujzwykopem #kuchnia #biznes #gotowanie
Cebulaki jedzące w maku i u turasa - dupa cicho.
Jeśli to ma być bardziej kolacja to bałbym się, że ludzie rzadko przyjdą; wiadomo, że Warszawka ma
Albo droga knajpa, z wyszukanym żarciem i rzadkimi składnikami, albo tani a dobrze zrobiony punkt. Knajpa wyglądająca tanio, będzie przyciągać ludzi chcących zjeść tanio
Moim zdaniem wychodzisz z tym pytaniem od złej strony.
To nie menu jest ważne (oczywiście na tym etapie) ale określenie grupy docelowej i lokalizacja.
Czy np. jesteście knajpą dla rodziców z małymi dziećmi na Wilanowie (dużo młodych rodziców stąd ukierunkowanie na rodziny). Czy to raczej ma być modna knajpka w Centrum, której klienci
@lagrande: a co zrobisz z resztą szparaga :)
Wydaje mi się że pytasz w złym miejscu. Czy demografia wykopu ma odzwierciedlać Twoją grupę decolową? Jeżeli nie to tylko zbierzesz błędny feedback.
Trochę dziwne są dla mnie takie zestawy w tego rodzaju restauracji. D'hote się sprawdza w topowym fine diningu, a i tam często jest jako dodatek do standardowego a'la
"Makaron z boczkiem i cebulą"
Składniki:
- makaron ze szwajcarskiej mąki mielonej sposobem tradycyjnym
- boczek z dzikich świń z Afryki
- łzy brazylijskiego noworodka
- kryształ z serca góry uga buga
- cebula rotszwalcka wyhodowana w ziemi torfowej
- sól
Sposób przygotowania: Cebulę posiekać dobrze naostrzonym mieczem samurajskim, dolać dokłądnie 3,79 kropli łzy noworodka, boczek podsmażyć smoczym oddechem a makaron gotować we wrzącej wodzie