Aktywne Wpisy
wlamsiedomozgu +683
Siema mirki i mirabelki. Nigdy nie prosilem o pomoc, moze nikt tego nie zobaczy, ale sprobuje. Wczoraj w nocy starszej rodzince z mojej miejscowosci splonal dach nad glowa. Na szczescie uratowali sie z pozaru, ale dom... zreszta widac na zdjeciach. 10 zastepow strazy pozarnej walczylo od 2 w nocy do poznych godzin porannych. To dobrzy, uczciwi, ciezko pracujacy ludzie, znam ich osobiscie. Zbiorke zalozyl ich ziec. Prosze pomozcie plusujac, wykopujac znalezisko, oraz wplacajac chociaz symboliczne kwoty.
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
Link do znaleziska:
https://wykop.pl/link/7558449/pozar-domu-w-kielczy-prosba-o-wsparcie-dla-starszej-rodziny/
Link do zdjec z akcji oraz po niej:
Nie inaczej jest z kredytami. Bierzesz kredyt na 30 lat bo kończy się czas na zakładanie rodziny a mieszkać gdzieś trzeba. Prezes NBP i inni eksperci w branży mówią że można śmiało brać kredyt bo rata nie wzrośnie xd co się dzieje w pół roku? No rata ci rośnie o drugie tyle xd
Ale według wypokow to ty jesteś debilem i sam sobie jesteś winny xd no to ty jesteś winny że prezes NBP utrzymuje minusowe stopy procentowe i trąbi żeby się ładować w kredyt xd to ty jesteś debilem bo w Polsce kredyty z stała stopa procentowa praktycznie nie istnieją xd to ty jesteś debilem bo z pracującą żona pakujesz się w kredyt bez miliardowej poduszki finansowej xd i tak mógłbym wymieniać w nieskończoność
Najlepiej skaczcie sobie do gardeł - ludzie którzy wzieli kredyty i ci którzy tego nie zrobili ale chcieliby też po ludzku mieć gdzie mieszkać. A ludzie którzy was nastawiają przeciwko sobie - sektor bankowy i skorumpowany rząd który się temu przygląda i na to przyzwala - przeliczają rekordowe zyski i śmieją się z głupiego narodu który rozgrywają jak dzieci w piaskownicy. Ha tfu rzygać się chce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie
@Ataxia: Rozczaruje Cie ale jestes. Nie dlatego ze sie w kredyt wladowales-kredyty sa dla ludzi.
Ale dlatego ze uwierzyles jaszczempiowi z pisu.
Co do znania sie to cos w tym jest. Ale chcacemu nie dzieje sie krzywda. Tylko ze jak sie nie bedziesz zna na aucie to mechanik Cie skasuje i
@Godziu73: A czy ja gdzies napisalem ze sa?
Co z tego ze nie ma?
Sam mam kredyt ze zmienna i nie
@Ataxia: to oswiec nas wszystkich i powiedz kto tu niby
Jak ktoś brał pod korek to i stała stopa go nie uratuje
@Godziu73: Jak ktos bral pod korek to sam sobie winien. Jak zrobil to przy zerowych praktycznie stopach to geniuszem nie jest. Nie potrzeba IQ300 zeby sie domyslic co sie stanie ze stopami 0,2 przez 30 lat.
Ja bralem pry stopach cos ok 4,5. Rata to bylo jakies 15% przychodu. Jak stopy spadly to rata spadla. Teraz po nadplacie polowy, i zmianie pacy na lepiejplatna, rata to
Lba to jednak lepiej uzywac w celu myslenia.
Nie stac cie na mieszkanie 200m^2 na rynku duzego miasta. A bardzo chcesz
@Godziu73: Ja tez nie widze powodu zeby ktos placil za decyzje kogos innego. Milo ze sie zgadzamy.
Ja cale zycie wyznaje zasade "rob jak uwazasz i uwazaj jak
@Ataxia: Zgodzę się ze wszystkim poza tym... To że w banku takich kredytów na wejściu nie proponują nie oznacza, że one nie istnieją ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sama mam taki kredyt i z mojej perspektywy nie widziałam, aby bank cokolwiek utrudniał czy do wzięcia takiego kredytu zniechęcał... Można się tylko przyczepić do tego, że oferta takich kredytów była niewielka, bo tylko 2 banki oferowały kredyt na stałej stopie (a wg rekomendacji KNF powinny wszystkie).
Zgadzam się, że w Polsce wszyscy chcą Cię wyruchać jak nie jesteś ekspertem oraz zrzuca się winę praktycznie zawsze na ofiary przestępstwa, wybielając oszustów i złodziei, ale równocześnie uważam, że Polacy mają straszliwie w------e j---a i lekkomyślne podejście do poważnych spraw, do których nie powinno się podchodzić lekkomyślnie... O ile rozumiem że laikowi może być trudno ocenić, czy np. bardziej opłaca się stała stopa czy zmienna, o tyle to, że większość kredytobiorców nie ma/miała w ogóle świadomości, że można wziąć kredyt na stałej stopie albo z ratą równą, tylko myślą, że takich kredytów nie ma / nie było - to woła o pomstę do nieba... To jest naprawdę podstawowy research, który wg mnie nie wymaga nie wiadomo czego. No ale jak ludzi interesowało tylko, czy dostaną X złotych kredytu czy nie, a nie to, jakie są opcje, no to co się
Nic mnie bardziej nie irytuje niż dorośli ludzie, którzy oczekują, że państwowa pani przedszkolanka uchroni ich przed własną