Wpis z mikrobloga

@itsover: żaden szwindel. Nie da się nie lubić psychoterapii, jak ktoś nie lubi to był u złej osoby, to trzeba najpierw do kilku chodzić, aby sprawdzić jak się gada.

@upadly: narazie jestem na etapie zapisania się. Myślę, że zacznę od tego, że musiałem się zapisać bo inaczej nie będę odnosił sukcesów, dla dziewczyn dalej będę nie widzialny i nie poznam siebie. Albo, że mam zaburzenia poznawcze czy coś.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@przegro_pisarz: Terapia to nie jest kurs, że co tydzień uczysz się nowych rzeczy. Są tygodnie, gdy nic ciekawego się nie wydarzy, a innym razem jakiś banał cię rozklei i skłoni do myślenia. No i samemu możesz nie zauważać zmian w sobie. Z resztą nie wyobrażam sobie jakichkolwiek skutków tej terapii, skoro nie będziesz mówić wszystkiego.
@njay: czemu miałbym nie mówić wszystkiego? nie mam dużo do powiedzenia. Dla wszystkich dziewczyn jestem nie widzialny a jak popiszę z jakąś to nie ma wolnego terminu by się spotkać. Sama terapia to trwa kilka lat.
@njay: przecież nie będę nagrywał bo to nie legalne. Skoro to portal dla frustratów to co tu robisz? To na wstępie też powiedzieć, że będę wrzucał wpis po każdej sesji? Czy wpisów z przemiany też nie mogę robić? Chcę udowodnić ludziom z tagu #przegryw że taki normik jak ja po psychoterapii pozna siebie i dzięki temu będzie odnosił same sukcesy w życiu
@przegro_pisarz: A Ty wiesz w ogóle na czym polega psychoterapia? Tam się rozgrzebuje swoje problemy, są różne emocje i nikt normalny nie opublikowałby tego potem w necie, bo to kurde takie mocno wrażliwe dane. Już bym wolała wstawić swoje gołe dupsko do internetu niż takie nagranie xD A jak zamierasz tam iść, żeby pajacować to lepiej zrezygnuj, bo zawalasz miejsce innym, którzy faktycznie tego potrzebują.
@not_me: ja potrzebuję i muszę iść. Psychoterapia polega na rozwiązywaniu problemów poprzez poznawanie siebie. Już pisałem, że nie nagram. Jakbym był normalny nie potrzebowałbym psychoterapii, co mi się stanie jak opublikuję drażliwe dane jak emocje i problemy? Piszę o nich wprost na wykopie. Napisałem też w tym wątku.Jedynie nie udostępniam haseł do banku, peselu itp. Po czym wnioskujesz, że będę pajacował i nie mam problemów?
@przegro_pisarz: Początkowo jak czytałem to byłem niechętny, ale widzę masz jakiś cel, żeby pokazać efekty i faktycznie wierzysz, że ci terapia pomoże. Chętnie zobaczę twoje wpisy jak ci idzie, bo niestety zawsze tylko każda gada, że terapia pomogła, ale nikt nie chce powiedzieć w jaki sposób.