No to wyleciałem z kolejnej terapii. Próbowałem przekazać terapeuci że mam problem rozmawiać z ludźmi. On stwierdził, że przecież rozmawiamy właśnie teraz. Zapytałam się go czy potrafi spawać skoro ma dwie ręce- i to by byłoby na tyle.
W ramach narzekania na terapię powiem tylko że terapeuta też wykazał się niezwykłą jasnością umysłu. Stwierdził że skoro nie potrafię stworzyć związku z kobietą, powinienem spróbować z mężczyzną. Bo wiadomo że wystarczyć żeby chłop chłopu zaproponował ruchanie i już - jak wiadomo osoby homoseksualne nie mają żadnych wymagań i oczekiwań od partnera. To słowa wykształconego psychoterapeuty w Polsce 2022.
Podsumowanie terapii: Jestem biedniejszych o 2000pln Potrzebuje terapii żeby wzbudzić w sobie jakieś tajemnicza chęć leczyć się dalej, ale na terapii cały czas podświadomie chce ją zakończyć/ jej niepowodzenia. Jak wyjść z tej karuzeli s----------a?
@Saintielove: Tak to właśnie jest. Nie wiem jak z terapeutami, ale psychologów to nawet we Wrocławiu mamy po szkole artystycznej w Krakowie. A potem się dziwić, że tacy lekarze są uznawani za oszustów. Albo sobie typ jaja robi i ciśnie jak u OPa albo jesteś różowa po szkole artystycznej, która zna się na ludziach i prowadzi gabinet psychologiczny xD
@Wookash071 widocznie ciężko trafić, ale znam osobiście gościa, którego psycholog wyciągnął z ciężkiego przegrywu. Szkoda, że przez takich konowałów jak z wpisu terapia stała się memem.
@pijany_powietrzem: próbowałeś wciągać k--s? Według mnie większość ludzi jest po prostu nie śmiała i nazywają to fobia społeczna xD i dobrze ci powiedział bo jak z nim rozmawiałeś to jaki masz problem?
@pijany_powietrzem jest taka strategia w terapii że gdy klient jest z wszystkim na nie to terapeuta poprzez absurd stara się uzmysłowić niedorzeczność postaw i przekonań pacjenta.
Brzmi znajomo? A no tak, przecież napisałeś że idziesz na terapię z nastawieniem że ma się nie powieść xd
Niestety psychoterapia to nie cudotwórstwo. Jeśli ktoś idzie na psychoterapię żeby z spierdoksa przegrywa stać się turbo ruchaczem lwem salonowym - to niestety się zawiedzie. Psychoterapia
@pijany_powietrzem: Ja też jestem zrezygnowana, bo ostatnio zapłaciłam 220 zł za pogadanie sobie z lekarzam i brak recepty, ale jest na to rada. O ile psychiatrę znaleźć jest ciężko, bo te opinie na znanylekarz to sobie można w t---k wsadzić, a i wykształcenie niestety o niczym nie świadczy, o tyle z terapeutą jest prościej. Istnieje lista certyfikowanych terapeutów, takich, co przechodzą egzaminy co 4 lata i zrobili 9-letnie studia (psychologia
przez brak jakiejkolwiek regulacji zawodu psychologa
@RozowaZielonka: Psychologa tak ale powazny terapeuta jest zrzeszony w stowarzyszeniu terapeutycznym i to juz mozna sprawdzic, takie stowarzyszenia nie przyjmuja byle psychologa z ulicy, na terapie sie chodzi do terapeuty nie psychologa
W ramach narzekania na terapię powiem tylko że terapeuta też wykazał się niezwykłą jasnością umysłu. Stwierdził że skoro nie potrafię stworzyć związku z kobietą, powinienem spróbować z mężczyzną. Bo wiadomo że wystarczyć żeby chłop chłopu zaproponował ruchanie i już - jak wiadomo osoby homoseksualne nie mają żadnych wymagań i oczekiwań od partnera. To słowa wykształconego psychoterapeuty w Polsce 2022.
Podsumowanie terapii:
Jestem biedniejszych o 2000pln
Potrzebuje terapii żeby wzbudzić w sobie jakieś tajemnicza chęć leczyć się dalej, ale na terapii cały czas podświadomie chce ją zakończyć/ jej niepowodzenia. Jak wyjść z tej karuzeli s----------a?
#depresja #psychoterapia
@pijany_powietrzem: Pójść do jakiegoś profesjonalisty.
Takie rady to daje mój stary po szkole rolniczej a nie ludzie po studiach w takim fachu
Brzmi znajomo? A no tak, przecież napisałeś że idziesz na terapię z nastawieniem że ma się nie powieść xd
Niestety psychoterapia to nie cudotwórstwo. Jeśli ktoś idzie na psychoterapię żeby z spierdoksa przegrywa stać się turbo ruchaczem lwem salonowym - to niestety się zawiedzie. Psychoterapia
Nie wiem miras jak to z tobą jest i w sumie za bardzo mnie to nie interesuje. Chcesz się wieszać to się wieszaj, chcesz żyć to żyj.
Xdd
I po co te baity? Serio ktoś myślisz że uwierzy w takie brednie?
@RozowaZielonka: Psychologa tak ale powazny terapeuta jest zrzeszony w stowarzyszeniu terapeutycznym i to juz mozna sprawdzic, takie stowarzyszenia nie przyjmuja byle psychologa z ulicy, na terapie sie chodzi do terapeuty nie psychologa
Komentarz usunięty przez autora