Wpis z mikrobloga

Lecimy z Oracle of Ages

To moja czwarta Zelda. Do tej pory przeszedłem:

1. The Legend of Zelda
2. The Legend of Zelda: A Link to the Past
3. The Legend Of Zelda: Oracle Of Seasons

Z jednej strony żałuję, że nie odkryłem Ztej serii wcześniej - gdy miałem więcej czasu na rozrywki typu granie w gry. Z drugiej strony, Zelda trafiła mnie w momencie gdy przestałem odczuwać większą radość z grania i uznałem, że to ten moment kiedy gry przestają cieszyć. Smutny moment bo zawsze w coś tam lubiłem popykać. Zelda to dla mnie powiew świeżości i granie znowu daje radochę.

#gry #grajzwykopem #gameboy #nintendo #zelda
OrzelKaskader - Lecimy z Oracle of Ages

To moja czwarta Zelda. Do tej pory przesze...

źródło: comment_16498299317tpz4dg3rh1uOqGKSL6zzA.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atreyu: W maju zamawiam NS z Zeldą ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@t3m4: Chyba kilka rzeczy jednocześnie. Za dzieciaka zawsze chciałem mieć gameboya, ale w domu nie było orenów na takie "zabawki". Generalnie lubię pixelowe klimaty więc sama estetyka gier mi odpowiada. Trochę nostalgia do tego rodzaju gier, które otrzaskiwałem na chińskiej podróbie NESa. Nie wiem jak będzie z częściami 3D, ale teraz jak złapałem
  • Odpowiedz
@OrzelKaskader: Jak masz Zeldowego bakcyla to polecam taką gierkę co wyszła niedawno TUNIC - taka Zelda, ale jest się liskiem. Do tego jest ciekawy motyw że trzeba zbierać strony dziennika, który jest w stylu instrukcji do gry starych Zeld na NESa, żeby wiedzieć jak grać, bo gra ma całą masę ukrytych mechanik których ci nie wyjaśnia, jak również wskazówki do licznych łamigłówek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@OrzelKaskader:

W OoT jeszcze nie grałem więc nie wiem - ale wielu mówi, że to jedna z najlepszych części.

Ja w sumie zacznę Zelde od OoT na 2DSie. Niby wcześniej kupiłem Game & Watch z Zeldami i wyczułem potencjał ale zaprzestalem żeby sobie pograć "na poważnie" w grubsza część. Nabyłem OoT i czeka az bedzie czas.
  • Odpowiedz
@poji: Taaa. Trochę mi zajęło dojście do funkcjonalności 'Linked Games' bo sekrety uzyskane od npc z OoA używałem na zapisie gry sprzed pokonania Onoxa (nie zapisałem gry po walce).
Dopiero potem wyczytałem, że to musi być 'complete file' zrobiony po zakończeniu gry. Nie wiem jak na to sam nie wpadłem bo to dość oczywiste.
  • Odpowiedz
@OrzelKaskader: W sumie przeszedłem tylko jedną Zeldę, Link's Awakening. Polecam, też na gameboya i w przeciwieństwie do reszty gier nie ratujesz Zeldy, nie ma Ganona, nie ma Hyrule tylko zupełnie inna kraina.
  • Odpowiedz